Які найгірші та найкращі сусіди для полуниці на грядці: ось, чому у вас був бідний врожай ягоди влітку

Вже зовсім скоро наші столи наповняться солодким врожаєм справжнього символу літа — полуниці. Дізнайтеся, які рослини краще не садити коло ягоди, аби не втратити її родючість.

Полуниця, з її яскравими червоними ягодами та неповторним смаком завжди була бажаною гостею на наших столах. Неодмінно всі дачники бажають отримати щедрий успішний врожай і, звісно знаємо, що він може залежати від її сусідів у грядці. Деякі рослини можуть сприяти зростанню садовини, тоді як інші можуть заважати.

Найкращі сусіди для полуниці

Чим підживити полуницю для врожаю: простий спосіб
Експерти назвали найкращих та найгірших сусідів полуниці

В першу чергу слід згадати редиску, моркву, цибулю, горох, квасолю. Ці овочі допомагають зберігати вологу у ґрунті та збагачувати його багатьма корисними мікроелементами, наприклад, азот, що є важливим для здорового зростання полуниці.

Петрушка, часник також уживаються на грядці з ягодою. Ці трави відлякують шкідників та допомагають у підтримці здоров’я, сприяючи зростанню сильних та міцних кущів.

Тюльпани, півонії, чорнобривці, півники, дельфініуми — також відмінні сусіди. Ці квіти привертають комах, які допомагають у запиленні полуниці, що в свою чергу збільшує врожай.

Виноград, як не дивно, також дуже дружній до ягоди. Він не заважатиме полуниці, але важливо, щоб не затіняв рослини, оскільки кущі потребують багато світла для зростання та дозрівання.

Найгірші сусіди для полуниці

Городники назвали найкраще підживлення для полуниці
Експерти назвали найкращих та найгірших сусідів полуниці

У цьому списку: малина, соняшники, земляна груша (топінамбур), картопля, помідори, капуста. Ці рослини конкурують з полуницею за корисні елементи та воду у ґрунті, що може призвести до погіршення врожаю ягоди.

Уникайте висаджування цих рослин поруч з полуницею, щоб забезпечити їй найкращі умови для зростання. З правильними сусідами на грядці ваша полуниця буде процвітати та радувати вас смачним врожаєм кожного літа.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини