Насипала дрібку цього під огірки і врожай влупив, як скажений: пре без зупину, вже замахалась збирати

Коли ми вирощуємо на своїй ділянці огірки, то завжди очікуємо на одержання рясного врожаю солодких, хрустких плодів. Однак інколи чекає велике розчарування і огірки виходять дуже гіркими.

Сьогодні ми розповімо про те, як можна уникнути цієї проблеми за допомогою одного простого способу.

Причиною появи гіркого присмаку в огірків може бути те, що коренева система цієї культури розташована дуже близько до поверхні ґрунту.

Також коріння оголюється, бо йому елементано не вистачає місця.

Найчастіше це спостерігається при вирощуванні огірків в умовах теплиць. Тому досвідчені городники щиро не радять розпушувати грядки даної овочевої культури, оскільки від цього її підземна частина ушкоджується або опиняється на поверхні.

Що зробити з огірками для щедрого врожаю
Що зробити з огірками для щедрого врожаю

Всі знають, що огіркам необхідне достатнє зволоження для отримання рясного врожаю. Неправильний полив також призводить до розвитку проблеми оголення коренів.

Та вирішити це питання не складе труднощів.

Все, що потрібно зробити – це підсипати свіжий грунт під рослину, тим самим закриваючи її коріння і захищаючи від прямих сонячних променів.

Однак є нюанс. Шар грунту обов’язково має бути не більше 5 сантиметрів.

Щоб виростити солодкі огірочки, регулярно перевіряйте свої грядки, адже таку процедуру необхідно повторювати приблизно 5-6 разів за сезон.

Нагадаємо, що  основний догляд за огірками включає в себе регулярне поливання рослин, забезпечення достатнього освітлення та вентиляції, а також вчасне видалення бур’янів.

Важливо регулярно підживлювати огірки органічними або мінеральними добривами для підтримання їх здоров’я та врожайності.

Також важливо стежити за станом рослин, вчасно виявляти і лікувати захворювання та відвертати шкідників, щоб забезпечити успішний врожай огірків.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини