Почула в черзі на базарі. Хитрий спосіб посіву петрушки у відкритий ґрунт: перший врожай вже через 7 днів

Вирощувати петрушку у відкритому ґрунті – просто та не вимагає від городників особливих зусиль. Розповідаємо про основні секрети та поради, які допоможуть вам.

Дворічна рослина петрушка належить до прянощів. Її використовують багато та часто як приправу, а у приготуванні страв така спеція ідеально підкреслює складові частування. У петрушці міститься багато корисних мікроелементів і вітамінів, а тому її вирощує так багато садівників. Сіяти зелень можна вже навесні, коли сніг зійшов і стабілізувалась температура на вулиці.

Як сіяти петрушку у відкритому ґрунті

Найчастіше петрушку вирощують методом посіву у відкритий ґрунт, без розсади. Найпростіший спосіб допомагає швидше виростити зелень, яка буде прикрашати страви. Втім, навіть у такому разі потрібно дотримуватись особливих правил. Бажано, аби грядка була під відкритим сонцем, адже на освітленій ділянці зелень сходить швидше. Проводити посів можна, коли на вулиці температура складає не менш як 14-16 градусів.

Експерти розповіли, як правильно сіяти петрушку для того, аби швидко з'явились сходи
Експерти розповіли, як правильно сіяти петрушку для того, аби швидко з’явились сходи

Сіяти насіння у відкритий ґрунт ви можете, починаючи з середини квітня. Для визначення оптимального терміну посівної варто скористатись місячним календарем. Грядку треба готувати заздалегідь, ще восени її потрібно удобрити. Для цього підійде гній, перегній або компост.

За зиму земля має змогу відновитись після внесеного добрива та підготуватись до нового сезону. Ґрунт стає знову родючим і набирається сил і вітамінів для нових посадок. При надмірному виснаженні ґрунту за 30 днів до початку посівних робіт ви можете додаткового внести комплексні добрива.

Експерти розповіли, як правильно сіяти петрушку для того, аби швидко з'явились сходи
Експерти розповіли, як правильно сіяти петрушку для того, аби швидко з’явились сходи

Для того, аби насіння петрушки зійшло набагато швидше, ви можете замочити їх на годину у чистій теплій воді. Важливо, аби з насіння змилась натуральна захисна оболонка, що сформована з ефірної олії. Це допоможе рослині швидше прорости, не витрачаючи час на те, аби скидати цю оболонку самостійно.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини