Щороку збираю кабачки відрами: все завдяки цій супер-суміші з хлібних кірок та секретного компоненту

Кабачки — одна з небагатьох овочевих культур, яка дуже швидко росте. Тому важливо не пропустити час для внесення мінеральної підживлення та органіки.

Правильний і рясний полив кабачків у липні, а також внесення всіх необхідних речовин — калію, фосфору та кальцію — є запорукою успішного врожаю. Інакше кабачки можуть вибухнути пустоцвітами і почати загнивати.

Кабачки дуже вимогливі до підживлення, особливо на початку липня, коли вони починають формувати свої плоди. Під час нарощування зеленої маси та на старті цвітіння кабачки можна поливати звичайним зеленим добривом. Для цього потрібно піввідра бур’янів залити водою та залишити для бродіння на 5-7 днів. Трав’яний настій необхідно розбавити в пропорції один до десяти, потім додати склянку золи на відро і внести під кущ по одному літру такого розчину.

Замість зеленого добрива можна використовувати коров’як або курячий послід. Для цього півбанки гною розбавляємо на одне відро води і виливаємо по літрі під рослини. Також можна використовувати нітрофоску: на відро води беремо 2 ложки добрива і проливаємо рослину під корінь. Під час формування плодів кабачки дуже потребують фосфору та калію.

Дачники розповіли, чим підживити кабачки в липні
Дачники розповіли, чим підживити кабачки в липні

Для підживлення беремо 30 грамів суперфосфату та грам борної кислоти, розводимо все це у 10 літрах води. Обидва компоненти необхідно попередньо розвести у теплій воді, оскільки розчинення в холодній воді може зайняти багато часу. Також можна зробити поживну суміш для кабачків із хлібних кірок, які треба настоювати у теплій воді.

Можна експериментувати з пропорціями, оскільки таке добриво не може завдати шкоди рослині у будь-якій концентрації. Щоб досягти ще більшого ефекту, в таку суміш додають 5-10 крапель йоду і вносять під корінь.

Дотримуючись цих порад, ви зможете виростити здорові та плодовиті кабачки, які принесуть щедрий врожай!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини