Цікава паніровка для сирників: виходять дуже смачні і повітряні. Перевірений рецепт сирників

Сирники — проста, але дуже смачна та поживна страва, яка подарує заряд енергії на весь ранок. Яку краще обрати паніровку, аби блюдо виглядало, як на картинці?

Сирники — цікава страва, яка має загадкове походження. Достеменно не відомо, кому належить її винахід, але експерти стверджують, що запікати коржики на пательні стали слов’яни саме на території України, Білорусі.

Головний секрет приготування — у паніруванні, адже пухкенький сир потрібно не просто розбрати по грудках та сплюснути, а й підсмажити так, аби у процесі він не розвалився по частинах.

Для ідеальної паніровки вам потрібно не пшеничне борошно, а звичайна вівсянка, яку нам так часто робили у дитинстві. Беремо 5 столових ложок цієї крупи, подрібнюємо у блендері. Більшу частину отриманого поєднуємо з сиром, додаємо 2 яйце та лишаємо цю масу у спокої на 15 хвилин у теплому місці.

Далі формуємо з цього тіста сирники та починаємо смажити на сковороді, яку попередньо розігріваємо разом з олією. Якщо ви не хочете, аби страва була жирною, радимо замінити стандартну соняшникову олію на тверду кокосову.

Цікава паніровка для сирників

Ще один маленький лайфхак. Не всі господині ще перейшли на тефлонові антипригарні пательні, комусь зручніше готувати на чавунній або залізній. Проте, сир на такій поверхні може легко і швидко підгоріти, завдяки своїй структурі та природному складу.

Цікава паніровка для сирників

Саме тому, перед тим, як готувати, покладіть на дно посуду пергамент для запікання у духовці. Тоді ви точно зможете отримати гарні рум’яні коржички без почорнілих країв. А ще, після всіх кулінарних процесів вам не доведеться відтирати сковорідку від залишків продуктів, а достатньо буде лише змити олію та викинути папір.

Нехай смакує!

Популярне

Подібні новини