Неймовірно смачна, достатньо солодка, волога: рецепт ідеальної паски, яку легко зробить кожна господиня

Попри те, що до Великодня залишається місяць, господарі та господині вже починають шукати ідеальний рецепт паски. Кулінари поділились варіантом приготування смачного великоднього частування

Вже за місяць в Україні відзначатимуть найголовніше та найдавніше християнське свято. Зазвичай після Великого посту у цей день куштують паски – традиційне частування. Хоча сьогодні багато людей замовляють кондитерські вироби у пекарів або ж купують у магазинах, традиція самостійно випікати паски все ще зберігається. Оскільки таке заняття, крім усього іншого, має сакральне значення, важливо знайти ідеальний рецепт паски.

Фудблогерка Мар’яна Хабер-Дудар на своєму YouTube-каналі поділилась простим у приготуванні, але дуже смачним рецептом паски. Випічка виходить м’якою та “пухкою”, з повітряною текстурою, в міру солодка та не суха. Отже, швидше записуйте рецепт!

Інгредієнти:

  • 1 кілограм борошна;
  • 400 мілілітрів теплого молока;
  • 10 яєчних жовтків;
  • 100 грамів дріжджів;
  • 200 грамів масла;
  • 200 грамів цукру;
  • 150 грамів родзинок;
  • 50 грамів ванільного цукру;
  • Пів чайної ложки солі та цедра з одного лимона.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно приготувати опару – рідке тісто, яке складається з борошна, дріжджів і рідини. Для цього перелийте в окремий посуд тепле молоко й додайте до нього дріжджі, столову ложку цукру та шість столових ложок борошна. Залиште на 15 хвилин, а у цей час почніть готувати тісто.

Почніть готувати тісто
Почніть готувати тісто

Для цього потрібно перетерти яєчні жовтки з залишком цукру та додати туди ванільний цукор та сіль. Добре перемішайте отриману масу, додайте до неї розтоплене масло та дрібно натерту цедру з лимона. Знову якісно перемішайте, а потім – змішайте основне тісто з опарою. На цьому етапі слід дуже ретельно все перемішати, аби інгредієнти з’єднались.

Добре перемішайте тісто та почніть додавати родзинки
Добре перемішайте тісто та почніть додавати родзинки

Невеликими порціями почніть додавати родзинки та висипте просіяне борошно (також порціями). Тепер потрібно замісити тісто та залишити його “відпочивати”. Кожну паску зверху змастіть яйцем та випікайте 45 хвилин при температурі 180 градусів.

Готові паски
Готові паски

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини