Ось як мій чоловік маринує шашлик, щоб м’ясо було соковитим: швидкий та елементарний метод

Відмінний шашлик починається з маринаду. Рецепти маринаду передавалися з покоління в покоління і стали невід'ємною частиною приготування смачного шашлику для різних культур у всьому світі.

Як замаринувати шашлик, щоб м’ясо було соковитим – питання на мільйон! Коли м’ясо виходить сухим і не смачним, то це трагедія для усіх шанувальників шашлику. Ми допоможемо розібратися, щоб уникнути помилок.

Існують декілька причини сухості шашлику. Якість м’яса та відсутністьу м’ясі соків. Тобто,  якщо м’ясо сухе та м’ясні соки в ньому відсутні, то шашлик буде сухим, якщо не вжити певних кроків. У цьому рецепті приготування маринаду ми обійдемо всі підводні камені та зробимо м’ясо соковитим, особливо, якщо ви буде дотримуватися всіх порад.

Цей процес розвивався з покоління в покоління і став неодмінною частиною готування смачного шашлику для різних культур у всьому світі.
Цей процес розвивався з покоління в покоління і став неодмінною частиною готування смачного шашлику для різних культур у всьому світі.

Інгредієнти:

  • М’ясо (баранина, свинина) – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 – 0,8 кг
  • Спеції для шашлику – 3 – 4 ст. ложки
  • Сіль

Маринад:

  • Кефір (1%) – 500 мл
  • або
  • Сильногазована вода – 350 мл
  • Лимонний сік – 80 мл або винний (яблучний) оцет – 60 мл.

Маринуємо шашлик так:

М’ясо ріжемо порційними шматками по 80 – 100 г кожен. Бажано, щоб м’ясні кубики всі були більш-менш однакові. Для шашлику слід вибирати м’ясо молодої тварини, з тієї частини, де є жирові прошарки. Свинячий ошийок – ідеальний варіант для шашлику. Якщо м’ясо без жиру, то потрібно додати в маринад олію з розрахунку 80 – 100 мл на 1 кг м’яса. Чистимо цибулю і ріжемо її кільцями. Натираємо м’ясо спеціями, кожен шматочок масажуючи, а потім пересипаємо його цибулею, укладаючи в мисці шарами. Заливаємо м’ясо кефіром або винним оцетом у газованій воді. Накриваємо миску з м’ясом кришкою, струшуємо так, щоб м’ясо вільно плавало в маринаді, і кожен шматочок покрився ним. Якщо часу мало, то м’ясо потрібно перевертати в маринаді щогодини, ніби спушуючи його, щоб волога активніше проникала у волокна. Не маринуйте шашлик у тарі з відкритими металевими ділянками, через те, що кислота маринаду почне реагувати з металом і м’ясом. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини