Не знала, поки свекруха не показала: як вдома зробити кисло-солодкий соус, як у МакДональдз — все просто

Погодьтесь, соус — це магія, яка може перетворити звичайну страву в справжній шедевр. Від кисло-солодких до гострих, від вершкових до томатних — соуси додають нові смакові нотки й аромати.

Всі вони однозначно роблять їжу привабливішою для вживання.

Кисло-солодкі соуси займають свою почесну кулінарну нішу. Здавна вони мають широку популярність у Китаї, Південній Америці та у багатьох країнах Європи.

Змінюючи інгредієнти та співвідношення в базовому рецепті, ви можете створити цілковито нові смакові композиції, які приємно здивують дегустаторів і зроблять кожне приймання їжі справжнім фестивалем смаку.

Але сьогодні ми збираємось поділитися з вами рецептом одного з найбільш універсальних та неймовірно смачних — кисло-солодким соусом з ананасами. Цей соус є лише одним з безлічі тих, що можуть підкреслити унікальний смак вашого кулінарного витвору.

Інгредієнти

Секрет ніжного салату з ананасами: майстер-клас від кулінарів
Експерти розкрили рецепт кисло-солодкого соусу МакДональдз
  • Ананас консервований 200 г
  • Ананасовий сік 40 мл
  • Сік апельсина 20 мл
  • Соєвий соус 60 мл
  • Кетчуп 40 г
  • Оцет рисовий 45 мл
  • Цукор 20 г

Спочатку у сотейнику на помірному вогні поєднайте соєвий соус, апельсиновий сік, рисовий оцет, кетчуп. Постійно помішуючи вінчиком, закип’ятіть.

Потім покладіть туди порізані на маленькі часточки ананаси, попередньо відціджені від рідини, у якій вони були законсервовані.

Перемішайте та проваріть все разом протягом 2 хвилин.

Шеф-кухар розповів, як приготувати голландський соус
Експерти розкрили рецепт кисло-солодкого соусу МакДональдз

Далі змішайте крохмаль з ананасовим соком так, щоб не було жодної грудочки, а тоді влийте це тонкої цівкою у сотейник. Ретельно помішуючи, доведіть до кипіння, а потім через пів хвилини вимкніть вогонь.

Свіжий, фруктовий смак соусу з пікантним відтінком стане ідеальним доповненням до багатьох страв, незалежно від того, смажені вони, варені чи запечені. Подавайте його до шашликів або інших м’ясних страв, до риби та птиці або просто до смаженої картоплі чи картоплі-фрі.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини