У короля Чарльза ІІІ діагностували рак: що відомо про стан монарха і хто стане претендентом на престол

Сумна звістка надійшла з Букінгемського палацу. Монарх Чарльз ІІІ має онкологічне захворювання. Що сталося з правителем та які у нього шанси?

Британію та увесь світ сколихнула звістка, яка залишає всіх у стані шоку – у короля Чарльза III діагностували рак. Згідно з інформацією, яка просочилася у медіа, монарх нещодавно пройшов операцію, і тепер стало відомо, що він має рак.

Історичний момент вступу Чарльза III на трон став ключовим для королівської династії. Це відбулося у 2022 році, коли не стало королеви Єлизавети ЇЇ. Коронований він був, як Карл ІІІ. Новий монарх взяв на себе обов’язки важливого лідера у непрості часи.

Обидві пари закоханих: Кейт і Вільям та Чарльз і Камілла
У короля Великобританії Чарльза ІІІ діагностували онкологію

Особисте життя Чарльза завжди привертало увагу громадськості. Народжений у 1948 році, майбутній король став асоціюватися у всього світу, звісно, зі своєю першою дружиною славетною леді Діаною Спенсер. Його взаємини з нею увійшли в історію та масову культуру. Обраниця вийшла на перший план завдяки своїй відкритості простим людям, заслуживши титул народної принцеси. Проте, шлюб не склався і навіть поява двох дітей не змогли його зміцнити. У 1997 році її не стало, а Чарльз продовжив свій власний шлях. До речі, старший син екс-подружжя Вільям, може претендувати на престол по смерті батька.

Чарльз ІІІ та Україна

Цікаво, але майбутній король ще у 1996 році відвідав Україну. У 2022 році Чарльз засудив російську агресію.

І ось всі ми зараз стали свідками нового випробування і вже для самого короля — ракової хвороби. Він пройшов операцію, як пишуть телеграм-канали, на простаті, і тепер його подальший стан залишається у таємниці.

Спрогнозувати, що чекає на королівську родину, неможливо, але питання про нащадків та можливих претендентів на престол стає все більш актуальним.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини