Як виглядали історичні персонажі серіалу “Величне століття” в реальності: Хюррем, Балі Бей, Султан Сулейман

Усі ми із цілковитим захопленням дивилися культовий улюблений серіал "Величне століття". Нас захоплювало максимально наближене відтворення тогочасної реальності. А що, як ми вам скажемо, що є реальні прототипи персонажів цієї стрічки?

Згадайте, як ви поспішали додому та чекали моменту, коли почнеться нова серія культового серіалу “Величне століття”. А як ви співпереживали персонажам, на когось дуже злилися, а когось хотіли обійняти.

Також на тлі цього багато глядачів виділяли атмосферу та вигляд серіалу, які ніби переносили нас в ті часи та ті простори. А знали ви, що не тільки час і місце, де розгортаються дійства цього серіалу, буди реальними? Герої цієї стрічки мали багато прототипів у реальному житті, з яких і змалювали персонажів, яких ми бачили на екранах.

Хюррем Султан Роксолана

Хюррем Султан Роксолана в серіалі та реальності
Хюррем Султан Роксолана в серіалі та реальності

Про цей факт багато глядачів серіалу могли знати чи принаймні здогадуватись. Українська красуня, яка була дуже незвичною, ба більше — екзотичною для турецьких стандартів краси, усе одно змогла заполонити серце тогочасного правителя.

Команда, яка тоді працювала над створенням цього серіалу, врахувала це та підібрала акторку Мер’єм Узерлі, яка не поступається у своїй зовнішній привабливості перед історичним прототипом своєї героїні.

Султан Сулейман

Султан Сулейман у серіалі та реальності
Султан Сулейман у серіалі та реальності

Актор Халіта Эргенч, який виконав роль відомого тогочасного очільника Османської імперії, теж має багато чого спільного з прототипом свого персонажа. У них обох одразу помітна горбинка на носі та пронизливий погляд.

Шехзаде Мехмед

Шехзаде Мехмед у серіалі та реальності
Шехзаде Мехмед у серіалі та реальності

Гюрбей Илери став максимально схожим на первістка тогочасного правителя Османської імперії та його дружини.

Міхрімах Султан

Міхрімах Султан у серіалі та реальності
Міхрімах Султан у серіалі та реальності

Пелін Карахан, яка в серіалі перетворилася на доньку Сулеймана і Хюррем, насправді теж дуже схожа на прототипа своєї героїні.

Малкочоглу Балі Бей

Малкочоглу Балі Бей в реальності і серіалі
Малкочоглу Балі Бей в реальності і серіалі

Бурак Озчивит, якого називають головним красенем “Величного століття” перевтілився в образ Малкочоглу Балі Бей, солдата армії Османської імперії. Лише порівняйте їхню схожість.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини