Українська і турецька Хюррем Султан: як виглядали Ольга Сумська і Мер’єм Узерлі в образі Роксолани

Історія наложниці турецького султана, яка змогла стати його дружиною, відома на весь. Тому кінематограф не міг обійти цю історію стороною. А серед акторок, які виконували цю роль, найбільше запам'яталися саме українка Ольга Сумська та турчанка Мер'єм Узерлі.

Історія Османської імперії дуже цікава та насичена, а життя її правителів привертає безліч зацікавлених поглядів. Особливого розголосу набула ця тема після виходу на екрани нашумілого легендарного серіалу “Величне століття”, у центрі якого постало правління величезною країною та драматична й водночас дуже романтична історія кохання султана Сулеймана та його наложниці, яка за походженням була слов’янкою.

Варто зазначити, що в Туреччині до виходу цієї стрічки поставилися доволі неоднозначно, а більшість місцевих відгукувалися доволі негативно.

Проте, серіал все одно зміг зачарувати глядачів своїм сюжетом, неочікуваними поворотами, гарною акторською грою, декораціями та акторами. До останніх пунктів команда, що працювала над серіалом, підходила максимально відповідально.

Турецька Хюррем Султан
Турецька Хюррем Султан

Наприклад, за всі серії було використано понад 2000 костюмів, вартість тканин для яких сягала ще на той час 3 тисячі євро за 1 метр. І це не дивно, адже за якість вигляду вбрання персонажів відповідали провідні бренди світу.

Турецька Хюррем Султан

Перший образ, який спадає на думку, коли чуєш ім’я Хюррем Султан, є головна героїня турецького серіалу про її історію. Утім, мало хто з шанувальників знає, що на пробах Мер’єм Узерлі не знала турецьку мову на необхідному рівні, а її акторські вміння були далекими від ідеалу. Однак, вона змогла отримати роль та вразити глядачів по всьому світові своїм стійким характером та рудим волоссям.

Мер'єм Узерлі в серіалі та реальному житті
Мер’єм Узерлі в серіалі та реальному житті

Українська Хюррем Султан

Однак, в Україні теж є гідний образ цієї легендарної героїні, яку на екранах у кінці 90-их-початку 2000-х втілила Ольга Сумська. Тоді бюджет був дуже малим, тому з таким розкішним підходом до знімання стрічки у турків цей серіал “Роксолана” не зможе порівнюватися.

Ольга Сумська в образі Хюррем Султан
Ольга Сумська в образі Хюррем Султан

Утім, акторська гра та краса Сумської перенесли глядача в далекі часи на екрані та дали змогу назвати цей серіал — одним із найкращих прикладів адаптації історії.

Ольга Сумська в славнозвісному образі Роксолани
Ольга Сумська в славнозвісному образі Роксолани

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини