Найгучніші скандали шоубізнесу в 2022: Alina Pash і Євробачення, Федишин і 0 балів, Полякова і мова та інші

2022 рік не минув без значної кількості "сюрпризів" і в шоубізнесі зокрема. Тому ми зробили для вас підбірку з найгучнішими скандалами цього року серед зірок.

Цей рік видався складним для кожного з нас. І ні, це не початок промови президента до 31 грудня, а факт, з яким погодиться кожен з нас. Так само більшість ретельно та уважно слідкувала за цими п’ятьма найгучнішими гострими подіями у шоубізнесі: від “Оскару” до Євробачення.

Alina Pash, яка не поїхала на Євробачення, але поїхала у Москву та Крим

На цьогорічному Євробаченні, за результатами Національного відбору, Україну мала представляти співачка Alina Pash з піснею “Тіні забутих предків”. Проте, вона не змогла це зробити, бо порушила важливі правила конкурсу.

Після оголошення Аліни Паш представницею України на Євробаченні-2022 Мережу сколихнуло безліч постів про те, що вона літала в Москву після 2014-го року та їздила звідти в тимчасово окупований Крим.

А історія про поїздку в Крим вийшла доволі заплутаною: спершу співачка переконувала фанатів, що перебувала на території півострова законно, потім визнала, що призабула та потрапила туди, не зовсім дотримуючись закону, але виступала там для українців. Зрештою Alina Pash розповіла, що знімає свою кандидатуру з конкурсу, хоча насправді її дискваліфікували через підроблення довідки про перетин кордону.

Фотографія Аліни Паш у Москві, яка стала однією із підстав для критики
Фотографія Аліни Паш у Москві, яка стала однією із підстав для критики

Реакція Вілла Сміта на “Оскарі”

Перед врученням статуетки акторові колишній ведучий премії Кріс Рок грубо пожартував про облисіння дружини Вілла Сміта Джади Пінкетт-Смітт, сказавши, що не може дочекатися, коли побачить її у фільмі “Солдат Джейн 2”. Тоді, вийшовши на сцену, Вілл Сміт дав ляпаса по обличчю Року та заборонив йому навіть називати ім’я коханої актора.

Нагадаємо, що обраниця Вілла Сміта вже 4 роки бореться з невиліковною хворобою алопецією, унаслідок якої випадає волосся.

Реакція Вілла Сміта на грубий жарт про його дружину
Реакція Вілла Сміта на грубий жарт про його дружину

0 балів для Польщі та критика заяви Федишин

Національний відбір на Євробачення в Україні ніколи не може минути без скандалів. Це ж стосується і самого конкурсу.

Після радості від перемоги України на найбільшому пісенному конкурсі Європи серед шанувальників покотилася хвиля критики на суддів від нашої країни.

Національне журі Польщі підтримало Україну, надавши нам максимальний бал — 12. Натомість Національне журі України подарувало представнику Польщі на Євробаченні не багато, не мало, а цілих 0 балів, хоча глядачі з нашої держави дали йому 12.

Але окремою сторінкою цього скандалу стала заява судді Ірини Федишин, яка, намагаючись виправдатись, лише глибше поринула в новий скандал.

Співачка опублікувала листок зі своїм оцінюванням, де, як зазначила виконавиця, вона поставила представнику Польщі на конкурсі 10 балів. Але проблема в тому, що судді виставляють не бали, а місця. Тобто Польща отримала від Ірини Федишин 10 місце.

Проте, найбільшого шквалу критики і серед зірок, і серед шанувальників конкурсу отримали гомофобні заяви Ірини Федишин про те, що люди з нетрадиційною орієнтацією самі руйнують своє життя.

Бали, якими Ірина Федишин здивувала шанувальників конкурсу
Бали, якими Ірина Федишин здивувала шанувальників конкурсу

Мовний скандал довкола Полякової та Єфросиніної

Мережа почала критикувати проєкт “Дорослі дівчатка” ведучої Марії Єфросиніної та співачки Олі Полякової за те, що вони не перевели це шоу на українську мову після 24 лютого. На що виконавиця пояснила, що формат їхньої програми — це бесіди з подругою на кухні, а ніхто не може вказувати в такі моменти, як їм спілкуватися.

Після цього зірки зазначили, що не вивчили досконало українську мову, аби вільно говорити нею на такі глибокі теми. Однак, після багатьох місяців загострення цього питання шоу “Дорослі дівчатка” виходить українською.

Заставка оновлених "Дорослих дівчат"
Заставка оновлених “Дорослих дівчат”

Єднання українців навколо питання Довженко-центру

Іноді рішення української влади можуть дивувати. Однак, ще більше тоді вражає сила єднання українців, аби виправити певні питання. Так сталося і довкола Довженко-центру.

Після наказу про реорганізацію найбільшого національного кіноархіву, який уже не одне десятиліття присвятив свою роботу дослідженню та збору українського кіно, українці одразу створили петицію, аби це рішення скасували. Після відмови, призначення новою очільницею установи кінолога та бухгалтера Олени Гонтарук та безпідставних обшуків Довженко-центру СБУ біля будівлі проводилися масові мітинги, а Мережа кипіла від критики таких дій.

Будівля, навколо якої розгорівся чи не найбільший скандал цього року
Будівля, навколо якої розгорівся чи не найбільший скандал цього року

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини