Патентні тролі хотіли викрасти в гурту “Антитіла” пісні та відсудити мільйон гривень: це абсурдна справа

Поки український гурт "Антитіла" допомагав боротися за життя українців, в тилу на творчість колективу хотів посягнути лучанин, що подав на них до суду.

В 2022 році відомий гурт “Антитіла” натрапив на неприємності. За словами музикантів, “патентні тролі” мали спробу незаконно відсудити в хлопців аж мільйон гривень та забрати три пісні, поки учасники колективу були на фронті та не мали часу розбиратися з цими пробемами, бо в них було набагато більше роботи на Харківському напрямку під час захисту України від окупантів.

В одній із соціальних мереж хлопці розповіли, що лучанин Сергій Лапковський змовився з волинськими юристами, експертом з музики та композитором Тиможинським і зробив патент на “ноту Ля” і всі її властивості, що застосовуються в піснях. В зв’язку з цим на гурт “Антитіла” подали до суду за, наче б то, незаконне використання цього патенту аж в трьох піснях і хотіли отримати компенсацію у розмірі одного мільйона гривень.

Учасники гурту Антитіла розповіли, що в них хотіли викласти музику та мільйон гривень
Учасники гурту Антитіла розповіли, що в них хотіли викласти музику та мільйон гривень

6 лютого суд прийняв рішення в бік музикантів та відхилив позов панентних тролів. Група опублікувала повідомлення, в якому розповіла про те, що абсурд ситуації заключається в тому, що позов до суду був поданий саме тоді, коли музиканти знаходились на фронті. Лапковський намагався збільшити свій прибуток через зміну курсу долара.

Колектив “Антитіла” не став сидіти без діла і подав зустрічний позов, повідомивши, що вони діють не лише в інтересах власного гурту, але й захищають інтереси всього музичного суспільства. Сергій, в свою чергу, хотів завадити цим діям, проте, в нього нічого не вийшло. Станом на зараз чоловік подав до суду апеляцію, щоб вони переглянули справу.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини