Подвійне громадянство та реформи: куди зникла Уляна Супрун – колишня голова Міністерства охорони здоров’я

Уляна Супрун після відставки з посади голови Міністерства охорони здоров'я зникла з радарів та більше не виходить на зв'язок: що трапилося з жінкою.

Уляна-Надія Супрун народилась в Детройті, США. Її батьки були українськими емігрантами.

“Під час Другої світової, мій батько разом з сім’єю покинув Україну через загрозу їхнім життям. Вони приїхали до Ландеку та потрапили у табір для біженців. Там дід Супрун став лідером української громади”, – розповідала Уляна Супрун.

Спочатку дівчина навчалась в українській приватній школі, потім закінчила медичний університет у Мічигані. Вперше до України Супрун приїхала у віці 11 років.

Ульяна Супрун отримала вищу освіту у сфері медицини
Ульяна Супрун отримала вищу освіту у сфері медицини

В 1991 році Уляна вийшла заміж за Марка Супруна. Він був філософом, політологом та сценаристом. З чоловіком вони переїхали у Нью-Йорк, але не прожили там все життя. В 2013 році пара прийняла рішення переїхати в Україну. В той період якраз почалася Революція. Жінка стала волонтеркою та допомогала Медичній службі Майдану.

В 2014 році вона створила організацію “Захист патріотів”. Вони займались тренуваннями з тактичної медицини та забезпечували бійців аптечками НАТОвського стандарту. Гроші для закупки таких аптечок збирались волонтерами в Канаді та Америці.

Де зараз Уляна Супрун?
Де зараз Уляна Супрун?

В 2015 році Уляна з чоловіком отримали громадянство за наказом Петра Порошенка. На цьому нічого не закінчилось – жінка стала консультантом комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, а в 2016 році стала головою Міністерства здоров’я України. Перед нею стояло завдання провести реформу у сфері здоров’я, але за словами Володимира Зеленського у 2020 році, ця реформа стала провальною.

Де Уляна Супрун?

5 січня 2021 року стало відомо, що жінка покинула Україну. Жінка перестала вести соціальні мережі і ніхто навіть не здогадується, де вона і чим займається.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини