Куди вступати у 2023 році в Україні: названі ТОП-10 найкращих та безкоштовних університетів країни

Після закінчення школи доволі багато абітурієнтів не можуть і не знають, як правильно обрати для себе найкращий навчальний заклад. Однак, тепер це не проблема.

Закінчення школи для підлітків – це один з найсумніших моментів їхнього життя. Це великий крок в самостійність, який багато хто боїться зробити через незнання того, що на вас чекатиме далі. Однак, саме вступ до університету є тією сходинкою до самостійного та дорослого життя.

Під час навчання в університеті ми знайомимось з новини людьми, дізнаємося про них багато нового і заводимо собі друзів. Практика показує, що саме під час навчання в університеті багато людей зустріли своє кохання, або завели найкращих друзів. Під час навчання на бажаній спеціальності здається, що університетське життя – надскладне та незрозуміле, але вже після першого курсу ми почуваємося наче риба у воді.

Сильне бажання до змін повинне бути присутнє в кожного абітурієнта, але дуже важливо обрати для себе не просто якийсь навчальний заклад, а один з найкращих, щоб покращити собі умови отримання нової інформації та не перебувати в постійному стресі.

Названо ТОП-10 найкращих безкоштовних університетів України - укр
Названо ТОП-10 найкращих безкоштовних університетів України – укр

В 2022 році абітурієнти могли подавати заявки в 20 вищих навчальних закладів, при цьому, заявок на бюджет може бути лише не більше п’яти. На одному з офіційних освітніх порталів було опубліковано список ТОП-10 найкращих університетів України, до яких можна без проблем вступити на бюджет, якщо у вас є відповідна кількість балів за незалежне оцінювання.

ТОП-10 найкращих університетів

  1. Національний університет в Києві ім. Т. Г. Шевченка
  2. Національний технічний університет України ім. Ігоря Сікорського
  3. Харківський університет ім. В. Н. Каразіна
  4. Університет Львівської політехнікики
  5. Технічний університет Харківський політехнічний інститут
  6. Сумський державний університет
  7. Львівський університет ім. Івана Франка
  8. Університет біоресурсів і природокористування України
  9. Харківський університет радіоелектроніки
  10. Дніпровський університет ім. Олеся Гончара

Обираючи один з цих вищих навчальних закладів, ви гарантовано отримаєте якісну освіту, лояльних педагогів та найкращі умови для життя в одному з гуртожитків. Під час вашого навчання вам буде дуже просто та цікаво дізнаватися щось нове, але добре подумайте над тим, ким би ви хотіли стати, щоб не розчаруватися у своїй професії під час другого чи третього курсу навчання.

Під час складання рейтингу ТОП-10 найкращих університетів враховується всебічна діяльність навчальних закладів. Починаючи від компетентності викладачів, закінчуючи життям в гуртожитку. Студенти цих ВНЗ також зазначають, що навчання в цих університетах – найкраще рішення в житті.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини