Як раніше вже не буде: в українських школах змінили формат навчання – дистанційне, денне чи змішане?

Умови в яких опинилася вся наша країна спровокували зміни в усіх сферах життя українців. Найбільше відобразилися події війни на освіті. Дізнайтеся у матеріалі, що змінилося для школярів.

Сьогодення для школярів — це цілий квест, який треба пройти, аби здобути освіту. Обстріли та тривоги, вимушені переїзди — все це ускладнює життя і учням, і їхнім батькам. Втім, наша система освіти продемонструвала неабияку гнучкість ще під час карантину, запровадивши навчання онлайн. Зараз же родини можуть обирати найбільш зручну форму для проходження шкільної програми.

В українських школах назвали нові дати останнього дзвоника і літніх канікул
В українських школах змінили формат навчання

Зараз в нашій країні освітні процеси можуть проходити очно (але лише у тих регіонах, де дозволяє безпекова ситуація), дистанційно (це, власне навчання через мережу), змішана, екстернатна, індивідуальна або сімейна.

Дітям, у яких немає можливості навчатися у рідний школі, наприклад, у зв’язку з виїздом в евакуацію за кордон, радять відвідувати онлайн-уроки, аби не втрачати можливість вивчати українську програму. Також можуть бути розглянуті індивідуальні заняття. Підходять вони для учнів та учениць, які лишилися в Україні та можуть приходити до навчального закладу для перевірки знань чи відвідування лабораторних робіт, практичних занять тощо.

В українських школах змінили дату літніх канікул і кількість предметів
В українських школах змінили формат навчання

До екстернату освітяни радять звертатися в останню чергу, коли того вимагає ситуація. Наприклад, родина не змогла вибратися з окупації або у регіоні зовсім небезпечно ходити до НВК. Також така форма підходить дітям, яким потрібний особливий темп до вивчення дисциплін. Але все ж таки, в інших випадках експерти радять все ж таки, якщо дозволяє здоров’я та ситуація, не лишати сина чи дочку спілкування у середовищі однолітків.

Нагадаємо, що навчальний рік 2024/2025 почнеться стандартно.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини