Гарвардські вчені назвали найкорисніший продукт для серця

Оскільки серцеві захворювання є найпоширенішою проблемою людей у всьому світі, вчені активно вивчають способи їх запобігання.

Досить довгий час волоський горіх вважали одним з найкращих продуктів для підтримки роботи головного мозку, однак гарвардські вчені з’ясували, що це не зовсім так. Виявляється, він сприятливо впливає на серце, що видно з результатів масштабного дослідження зв’язку між частотою вживання горіхів і ризику смертності від серцево-судинних захворювань.

Корисні властивості даного продукту пояснюються його специфічним поживним складом, як вважає доктор Марта Гуаш Ферре з Гарвардської школи громадської охорони здоров’я. Волоські горіхи багаті на незамінну лінолеву кислоту, яка не синтезується нашим організмом самостійно. Вона бореться з аритмією, скорочує ризик розвитку серцевих нападів, знижує високий кров’яний тиск.

Крім того, на відміну від інших горіхів, волоські нормалізують рівень шкідливого холестерину в крові, запобігаючи тим самим затвердіння кровоносних судин, що призводить до атеросклерозу.

Грецкие орехи
Волоські горіхи

Також не можна не відзначити, що в цьому продукті багато антиоксидантів, що захищають серцевий м’яз, зберігають молодість шкіри і борються з раковими клітинами. Вони ж мають протизапальну дію.

У 2013-му Марта Гуаш спільно з іспанськими колегами провела аналіз тривалого дослідження, в якому взяли участь 7216 чоловіків і жінок у віці від 55 до 90 років. В ході роботи стало відомо, що при вживанні трьох порцій волоських горіхів в тиждень (одна порція дорівнює 28 грамам) знижується ризик смертності від серцево-судинних недуг на 55% і від онкології на 40%.

Погодьтеся, цифри вражають, тому якщо ви не страждаєте від індивідуальної непереносимості, саме час скорегувати раціон і додати в нього цей неймовірно корисний для серця продукт.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини