Ці прості поради допоможуть розпізнати оригінальну лікарську ковбасу: знала б раніше – добряче зекономила б

"Лікарська" ковбаса вважається королевою варених ковбас.  Та обрати справді якісну буває складно. Деякі виробники здатні на все аби собівартість продукту вийшла що найнижчою.

Тож вам просто необхідно знати 5 основних ознак, які допоможуть відрізнити оригінал лікарської ковбаси від її жалюгідної подоби.

По-перше, уважно читайте назву. Чи є крім “Лікарська” великими буквами якась примітка типу “екстра”, “преміум”, “по-сільському” чи щось подібне. Адже ці примітки вказують на те, що це вже не традиційна ковбаса і може суттєво відрізнятися від оригіналу.

По-друге, уважно “пройдіться” поглядом по складу продукту. Що має бути по стандарту:

  • свинина,
  • яловичина,
  • вода,
  • яйця курячі або яєчний меланж,
  • молоко коров’яче сухе цільне або знежирене,
  • сіль кухонна харчова,
  • цукор-пісок,
  • прянощі (горіх мускатний або кардамон).
Ці ознаки допоможуть вибрати якісну лікарську ковбасу
Ці ознаки допоможуть вибрати якісну лікарську ковбасу

Чого не повинно бути в складі: м’ясо птиці, рослинні (соєві, пшеничні та ін.) білки, клітковина, крохмаль. А воді приділяється лише третє місце.

Найчастіше у складі лікарської зустрічаються дві харчові добавки: нітрит натрію (Е250), який надає докторській звичний рожевий колір і аскорбінова кислота або аскорбат натрію (Е300 або Е301). Ці добавки роблять ковбасу безпечною та зберігають пізнаваний аромат.

Ось перелік добавок, які теж допустимі:Е450 – Е452, солі харчових кислот: Е262, Е325 (або Е326), Е330 (або Е331). токоферол (вітамін Е) або екстракт розмарину (антиокислювачі): Е304, Е306 або Е392.

Далі зверніть увагу на харчову цінність ковбаси. Оригінальна “Лікарська” має містити не менше 12 г, жиру – не більше 20 г, а калорійність – не вище 228 ккал на 100 г.

Оболонка ковбаси повинна щільно прилягати до виробу і не “гуляти”. При натисканні у свіжої ковбаси немає жирових ущільнень чи рідини.

Популярне

Подібні новини