Підживлюю цим огірки перед похолоданнями: плодоносять до глибокої осені. Наливати під корінці

У різні періоди сезону огірки потребують підгодівлі різними речовинами. Зрозуміло, що на сьогодні мова піде про підживлення в останні дні літа та початок осені.

Коли ви зібрали непоганий врожай огірків, а до кінця сезону ще залишився час і можна було б зібрати огірки ще, але дбайливі господарі бачать, що рослини вже не ті: зав’язей мало, листя пожовтіло та посохло, плоди покручені та придбали жовтий колір, то це свідчить про те, що городина втратила забагато сил – ослабла коренева система рослини. Для господаря це є сигналом підживити рослини, що дасть надію подовжити її вегетаційний період.

Чим удобрювати огірки у відкритому ґрунті
Городник поділився рецептом пізнього добрива для огірків

Подивившись на ґрунт, у якому ростуть огірки, ви побачите, що він дуже щільний. Для того, щоб його розпушити не треба користуватися сапкою, вона пошкодить розташовані близько до поверхні землі коріння. За допомогою вил зробіть проколи у ґрунті, а потім підживіть рослину гуматом калію.

Зверніть увагу на змінені форми плодів і від того, яка вона залежить вибір речовини, якою необхідно скористатися.

Чим підгодувати огірки у відкритому ґрунті
Городник поділився рецептом пізнього добрива для огірків

Якщо з боку плодоніжки плід вузький, а на протилежному боці товстий, то огірку потрібен калій, а якщо навпаки, то йому не вистачає азоту.

Можна підгодувати огірки комплексним добривом, але майте на увазі, що співвідношення азоту з калієм повинно бути таким: 1 частина азоту + 2 частини калію.

Придбайте необхідні для вашої городини добриво та підгодовуйте ними огірки через 7-10 днів невеликими дозами.

Прекрасною підгодівлею стане так зване “зелене органічне добриво” з трави та бур’янів.

Для приготування такого добрива заповніть на 1/3 велику ємність травою та заповніть її водою. Після 2-3 тижнів цю рідину розведіть водою у співвідношенні 1:2 та підживіть рослини.

Якщо ви вирішили підгодувати гноєм, то до нього рекомендують додати золи.

Популярне

Подібні новини