Часник буде в міру гострий і розміром з кулак: підгодувала цією копієчною підживкою і жодних жовтих кінчиків

Більше ваш часник не пожовкне і завжди буде великим — розповідаємо, як цього досягти. До підживлення можна приступати тоді, коли часник випустить стрілки. Ця процедура дуже важлива.

Чому часник жовтіє?

Коли сніг сходить і починаються заморозки, рослина може пожовтіти. У разі обробляти його потрібно стимуляторами зростання (наприклад добре підійдуть Циркон чи Епін). У ґрунті не вистачає корисних елементів (адже навесні ґрунт ще не встиг ними насититися). Причиною пожовклих сухих кінчиків є нестача азоту чи калію. Найефективніший спосіб врятувати ситуацію – постійні підживлення.

Нестача вологи. Не забувайте поливати часник не рідше 1 разу на тиждень (за відсутності дощів). Якщо на вулиці спека, здійснюйте полив 1 раз на 5 днів. Кислий ґрунт. Необхідно врегулювати рівень pH – зробити це можна за допомогою золи або доломітового борошна.

Городники назвали найдієвіше підживлення для часнику
Городники назвали найдієвіше підживлення для часнику

Як часто годувати часник?

Після того, як розтане сніг, зачекайте тиждень і можете починати використовувати добрива. У першій половині квітня (приблизно через 2 тижні після першого підживлення). Наприкінці весни (на етапі формування головок). У першій половині червня. Якщо ґрунт плідний, нема потреби обприскувати рослину додатковими поживними складами. Вони не будуть зайвими, якщо часник росте в глинистій землі або в регіоні погані погодні умови. Здійснюючи підживлення, враховуйте також певні фактори, що впливають на зростання рослини:

  • закисленість ґрунту;
  • сорт;
  • погодні умови.

Чим підгодувати часник навесні?

Мінеральні добрива

Садівники рекомендують використовувати ці добрива (починати необхідно навесні), тому що поживні елементи вимиваються при кожному поливі. Це може бути цілий комплекс чи один елемент. Існують різні способи підживлення мінеральними добривами: нітроамофоска, нітрофоска, сечовина. Також рекомендується використовувати фосфор (можна приготувати розчин, що складається з 50-60 г суперфосфату та 10 літрів води).

Народні засоби

Існує також кілька перевірених народних методів. Найвідоміші – яєчна шкаралупа, дріжджі, нашатирний спирт, сольовий розчин.

Які добрива не слід використовувати?

З добривами рекомендується поводитися обережно. Не можна використовувати нерозбавлені розчини. Не поливайте рослину нерозбавленим коров’яком. Не збільшуйте кількість процедур підживлення, також не поєднуйте мінеральні добрива та органіку. Для нормального зростання та розвитку часнику необхідна сірка. Без неї листя жовтіє, а сам часник виростає дрібним.

Це сульфат амонію – добриво, у якому сірка міститься у потрібній формі. Вносити його потрібно у вологий ґрунт. Підживлення необхідно рівномірно розподілити по грядці, використовуючи приблизно 30 г на кожен квадратний метр. Якщо ґрунт сухий, його потрібно полити після внесення добрива, щоб поживні речовини дійшли до кореневої системи часнику.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини