Розклала це біля горщика і лінива герань випустила нескінченну кількість шапок: без всяких підкормок

Герань складно назвати примхливою, однак і у цієї кімнатної квітки є свої переваги, які стосуються підживлення, поливу, освітлення та пересадки. Домогтися цвітіння можливо і без використання добрив.

При використанні підживлення можна легко перевищити концентрацію поживних речовин, що серйозно нашкодить кімнатній рослині, тому краще використовувати безпечніший метод, для якого вам знадобиться тільки фольга. Для активного цвітіння герань має отримувати достатню кількість сонячного світла, проте не всі господарки про це знають. Саме фольга дозволить заповнити нестачу освітлення, при цьому вам навіть не доведеться переставляти горщик на нове місце.

Відокремте від рулону алюмінієвої фольги кілька листів, після чого розкладіть їх біля квіткового горщика. Фольга відмінно відбиває світло, тому герань отримуватиме більше необхідного освітлення, ніж зазвичай. Не намагайтеся зім’яти алюмінієві листи, адже так ви лише зменшите ефективність цього методу. Вже через кілька тижнів ви помітите, що герань змінилася на краще, адже вона стане міцнішою, яскравішою і красивішою. Саме в цей період на рослині почнуть з’являтися перші бутони, на які ви так довго чекали.

Герань дуже не любить надлишок вологи, листя стає млявим, воно жовтіє і опадає, коріння рослини можуть загнити. Рослину поливають один раз на тиждень, а взимку поливають ще рідше, але при цьому необхідно стежити, щоб ґрунт не був сильно пересушений. Не любить герань нестачу світла. Герань – це світлолюбна рослина.

Порада флористів: як оживити герань без підживлення
Порада флористів: як оживити герань без підживлення

У зимовий час від нестачі світла пагони можуть витягнутися і рослина втратить свою декоративність. Нижнє листя також може опадати від нестачі світла, тому корисно в зимовий період застосовувати для герані також фітолампу. Герань не любить прямі промені сонця в дуже спекотні літні дні, тому потрібне легке затінення. Необхідно періодично повертати горщик з геранню на підвіконні, щоб кущ сформувався рівним, правильної форми.

Не любить холодні протяги. Під час провітрювання кімнати, прибирайте рослини подалі від відкритого вікна. Герань відчуватиме дискомфорт якщо її поставити поруч із гарячими батареями. Не любить герань, коли її обприскують холодною водою з-під крана, у цьому випадку на листі можуть з’явитися плями. Використовувати для зрошення можна лише теплу відстояну воду. Взагалі герань не дуже любить обприскування.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини