Всього літр під кущ і малина завалює крупною ягодою без кислинки: “підсолодила” їй життя як в ботсаду

Навряд існують такі люди, які не люблять ласувати малиновим варенням холодними зимовими вечорами, або ж насолоджуватися свіжозібраними ароматними ягодами малини прямо з куща влітку.

Однак, не всі знають, як забезпечити себе багатим урожаєм, який може дати ця культура. Сьогодні ми розповімо про найкраще добриво для куща малини, завдяки якому вона подарує вам соковиті, великі ягоди.

Для приготування диво-розчину вам знадобляться три літри води. Ретельно її відфільтровуємо, потім даємо деякий час настоятися, після чого додаємо сто грам цукру та двадцять грам звичайних харчових дріжджів.

Якщо ви не тільки досвідчений садівник, але і чудовий кулінар, то, напевно, знаєте, що перед використанням дріжджі необхідно розвести в теплій воді, адже тільки в цьому випадку корисні речовини не випаруються, а перейдуть у воду. Залишаємо розчин на три-чотири години, а після рятуємо його від сусла, інакше рідина продовжить процес бродіння.

Городники поділилися простим добривом для малини
Городники поділилися простим добривом для малини

Отриманий концентрат розводимо із відром чистої води. Вносити добриво варто кілька разів за сезон навесні та наприкінці червня. Під кожен кущ підливаємо по літру розчину. Перед його використанням варто пролити грядку чистою водою. Також рекомендується купити лійку з мірними мітками, щоб точно розраховувати дозування внесення добрив.

Незабаром ви самі переконаєтесь у ефективності цього методу, коли малина дасть карколомний урожай.

Не забувайте й основні правила догляду за малиною:

  • Підтримуйте постійне зволоження грунту для малини, регулярно поливаючи рослину, особливо під час періоду плодоношення.
  • Регулярно видаляйте бур’яни та проводьте розпушування грунту навколо кущів, щоб забезпечити хорошу циркуляцію повітря та доступ до води та поживних речовин.
  • Внесіть органічне добриво у весняно-літній період, щоб забезпечити рясне цвітіння та плодоношення малини.
  • Проводьте обрізку малинових кущів після завершення плодоношення, видаляючи старі та пошкоджені гілки для стимулювання нового росту та покращення врожаю на наступний сезон.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини