Кладу це в лунку з картоплею і збираю по 5 відер з куща: вся бульба одна до одної, крупна і смачна

Багато хто при вирощуванні картоплі використовують народні методи, і саме про них ми й поговоримо сьогодні. Це доступні добрива, які потрібно класти в лунку для активного зростання картоплі.

Існує декілька способів.

Перший – це гнойова жижа. Щоб підвищити врожайність та покращити якість ґрунту, ідеально підійде гноївка. Це органічне добриво, яке дуже позитивно позначається на зростанні будь-якої рослини, у тому числі і картоплі. Для приготування добрива для посадки, вам знадобиться бочка на 100 літрів. Її треба заповнити гноєм, потім долити воду до верху, накрити кришкою і залишити на два тижні, періодично помішуючи.

Далірозводимо на 100 літрів жижі пару кілограмів деревної золи, і по одному літру на кожну лунку вносимо при посадці картоплі, зверху присипаючи землею.

Також підійде лушпиння цибулі, яке захистить ваші посадки від дротяника. По одній жмені разом з посадковою картоплею в кожну лунку, та жодних шкідників на ділянці не буде!

Городники розповіли секрет при посадці картоплі для врожаю
Городники розповіли секрет при посадці картоплі для врожаю

Добре показує себе і яєчна шкаралупа. Її використання захистить урожай від капустянки, але шкаралупа має бути сирою. Її треба ретельно просушити, потім розмолоти і додавати по невеликий жмені в кожну лунку під час посадки.

Підійде і доломітове борошно, якщо ви висаджуєте картоплю на кислому ґрунті. У кожну лунку при посадці кладемо по 50 грамів доломітового борошна, і насолоджуємося відсутністю колорадського жука та гарним зростанням картоплі.

І останній засіб, про який хотілося б сказати – це гірчична макуха, яку застосовують на виснажених ґрунтах. Вона захистить картоплю від шкідників, личинок та комах. По столовій ложці у лунку – і проблем не буде. Використовуйте ці методи, і зможете виростити розкішний урожай!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини