Завжди роблю це з капустою у листопаді та тримаю врожай до Великодня: секрет надійного зберігання

Друге місце по важливості після картоплі у нас займає капуста. Як тільки ми її не перероблюємо з користю для себе, щоб зберегти до нового врожаю. А чи реально зберегти капусту у свіжому вигляді?

Замаринувати, засолити чи заквасити, зробити з неї неймовірну кількість варіантів салатів та інших заготівель навчилось людство, а от зберегти капусту свіжою тривалий час вдається не завжди. Втім якщо мати певні знання, то це можливо.

Знавці стверджують, що ранньо- та середньопізні сорти підходять лише для споживання капусти у свіжому вигляді, а для тривалого зберігання потрібні середньопізні та пізні сорти.

Перш ніж почати збір, переконайтеся, що капуста досягла зрілості
Городник розповів, як правильно зберігати качани капусти взимку

Не підійдуть також овочі, які отримали багато вологи (наприклад, завдяки частим рясним дощам восени) або азотного добрива на при кінці сезону. Їх годі й намагатися зберегти. Краще переробити їх одразу після прибирання.

Якщо ви збираєтесь відправити на тривале зберігання капусту, то перевірте, щоб качани були без ознак хвороб, пошкоджень та тріщин.

Лежкі качани краще за все зберігати у підвалі у підвішеному стані. Для цього дехто використовує сітки-авоськи, а дехто підвішує їх просто за плодоніжку. У останньому варіанті потрібно залишити у качана 2-3 листи, що криють, прив’язати мотузку за плодоніжку ближче до самого качану та підвісити у підвалі там, де найбільш прохолодне місце.

Як зробити салат із капусти ще смачнішим
Городник розповів, як правильно зберігати качани капусти взимку

Якщо ви не маєте можливості підвісити капусту, то, перш ніж покласти на зберігання, варто зняти листя, що криють капусту, замотати качани у харчову плівку та розкласти по поличках у підвалі чи у льосі. Можна також зберігати капусту таким чином на балконі, але для цього мають бути утеплені ящики.

У будь-якому випадку потрібно знати, що ідеальна температура для зберігання цієї городини від мінус 1° до плюс 1°, а вологість повітря повинна сягати від 85 до 95 відсотків.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини