Колега навчила готувати ідеальний грибний суп: “за вуха не відтягнеш”. 3 хитрощі особливо грибного смаку

Ми не уявляли, що грибний суп може бути таким запашним, ароматним та смачним. Такий концентрований грибний аромат. І це найкраще, що є у грибному супі.

Суп може бути пісним: жодного м’ясного бульйону, жодної сметани. А можна приготувати і на яловичому, курячому бульйоні. Грибний суп для істинно-грибного міцного аромату краще готувати саме так. Хоча скільки людей, стільки і смаків, і думок. Ділимось простим рецептом: такий грибний суп приготувати варто!

Грибний суп:

Потрібно натерти на тертці або нарізати тонкою соломкою: морква, корінь петрушки, невеликий шматочок кореня селери. За бажання моркву можна виключити. Хоча – деякі виключили б селеру. Але вона у грибному супі дуже смачна – вдало гармонує з грибами, підкреслює їх смак. Цибулю нарізаємо кубиками. Обсмажуємо все в олії – якщо суп пісний. Якщо ні – до пасерування на олії додати шматочок масла вершкового.

Гриби. Можна приготувати зі свіжими грибами, а краще з сушеними. Сушені гриби залити холодною водою, залишити на 20-30 хв. Воду злити, але не виливати: вона знадобиться для супу. Залити водою – і нехай варяться. Свіжі гриби (хоч печериці, хоч лісові) – обсмажити на олії 3-4 хв.

Хитрість 1. Саме обсмажені гриби дають яскравий насичений аромат супу. І вони не будуть нудними на смак – не просто вареними.

Хитрість 2. Щоб гриби були добре обсмаженими, їх викладають на добре розігріту сковороду без олії. Сковорідка має бути більшою, щоб гриби не “парилися”. Смажать на сильному, помірно сильному вогні без кришки.

Олію додають наприкінці. Ідеально підходить вершкове масло з краплею олії. Солити гриби не потрібно: щоб сік не пускали. Очищену картоплю нарізати кубиками або коротенькою соломкою. Обсмажуємо в невеликій кількості олії. Без кришки до напівготовності. Картопля повинна бути не смаженою, а трохи підрум’яненою з усіх боків.

Шеф-кухар розповів, як приготувати запашний грибний суп
Шеф-кухар розповів, як приготувати запашний грибний суп

Хитрість 3. Такий старовинний метод приготування дає багато: і аромат, і смак яскравіший, і суп дуже смачний.

У воду, де варяться сухі гриби, додайте картоплю, проваріть майже до готовності. Додайте овочеве пасерування та гриби. За бажання – можна додати зелень: кріп, петрушку. Не забудьте злити воду, де замочувалися сухі гриби. Посоліть, за бажання, додайте спеції. За бажання в кінці можна додати сметану. А макарони-локшина? Це ще одна тонкість. Ми їх відваримо окремо та додаємо в готовий суп.

Інгредієнти:

  • Печериці 300-400 г;
  • Сушені гриби 20-30 г;
  • Морква 1 шт.;
  • Корінь селери, петрушки до смаку;
  • Цибуля 1 шт.;
  • Картопля 2-3 шт.;
  • Рослинна олія, вершкове масло, сіль, сметана за смаком, зелень за бажанням.

Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини