Артистів не випускають за кордон: Мінкульт відповів, чи зможуть TVORCHI поїхати на Євробачення-2023

Після останнього скандалу з виїздом чоловіків-артистів за кордон Міністерство культури почало відмовляти багатьом представникам творчої професії. Українці занепокоєні тим, чи зможуть переможці Нацвідбору представити країну на конкурсі Євробачення-2023

Нещодавно Україну сколихнув скандал, пов’язаний з дозволом від Міністерства культури чоловікам призовного віку виїжджати за кордон для репрезентації України на міжнародній арені. Так, після того, як представники мистецького кола, комік Андрій Щегель та режисер Тарас Голубков, обманули державні органи задля того, щоб з кінцями покинути країну, у суспільстві почали ширитись чутки, що Мінкульт повністю заборонив артистам виїзд з країни.

Нервувати почали навіть солісти з гурту TVORCHI, які перемогли у Нацвідборі на Євробачення-2023 та у травні збираються поїхати за кордон, аби від України взяти участь у пісенному конкурсі. Представниця Міністерства культури Галина Григоренко поспішила заспокоїти артистів та їхніх шанувальників – державні органи допоможуть зіркам отримати всі потрібні документи для виїзду за межі країни.

У Міністерстві культури відповіли, чи зможе гурт TVORCHI виїхати на Євробачення-2023
У Міністерстві культури відповіли, чи зможе гурт TVORCHI виїхати на Євробачення-2023

Заступниця міністра культури Григоренко зазначила, що гурт TVORCHI, окрім своєї основної мети – виступу на Євробаченні-2023, відвідають і промотур пісенного конкурсу. З концертом український гурт виступить у Найробі, де відбудеться відкриття муралу в рамках проєкту “Стіна”.

Разом з тим, Галина Григоренко наголосила, що Міністерство культури не може вирішувати, чи можна тим чи іншим артистам виїжджати за кордон. Представниця державного органу зазначила, що вони лише видають чоловікам призовного віку, які представляють мистецьку течію в Україні, так звані “листи сприяння”. На основі таких рекомендацій остаточне рішення ухвалюють на кордоні країни.

Представники прикордонної служби після перевірки безпосередньо на державній митниці вирішують, чи можна пропускати людину, чи ні.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини