Майже 11 мільйонів гривень: стало відомо, скільки грошей з бюджету “пішло” на Нацвідбір “Євробачення-2024”

Нацвідбір "Євробачення-2024" успішно закінчився. Перемогу отримали Jerry Heil та Alyona Alyona з піснею "Терези Марія", але чи знають вони, скільки грошей з держбюджету пішло на проведення відбору?

“Євробачення” – головний співочо-пісенний конкурс світу, який щороку проводиться в країні, яка виграла попереднього року. В 2024 році “Євробачення” проводитиметься в Швеції, оскільки перемогу минулого року отримала співачка Loreen. Українці своїх представників вже обрали – ними стали Jerry Heil та Alyona Alyona. Дівчата  підкорили не лише суддів, але й всіх українців, які проголосували на них в додатку “Дія” під час онлайн голосування.

Національна суспільна телекомпанія України підписала контракт з 1+1 Продакшн на проведення та реалізацію творчого конкурсу “Нацвідбір “Євробачення-2024”. Днями стало відомо, скільки коштів заплатили з держбюджету на проведення цього дійства. Сума, чесно кажучи, вийшла немаленька – майже 11 мільйонів гривень. Чому гроші на проведення конкурсу взяті з держбюджету – все дуже просто: було проведено тендер, в рамках якого визначили вартість та послуги, які будуть надані за ці гроші, а саме:

  • послуги сурдоперекладача;
  • постановка номерів;
  • декорації, зйомка, монтаж та інші організаційні роботи;
  • телевізійна версія, титри, преса та багато чого іншого.
Інформація з сайту ProZorro
Інформація з сайту ProZorro

Блогер Богдан Беспалов прокоментував цю ситуацію і залишився не задоволеним такими великими витратами. На думку головного пліткаря країни такі витрати – колосально не виправдані і він дуже сумнівається в тому, що все було зроблено чесно.

“11 МІЛЬЙОНІВ витрачено на реалізацію ДВОХ днів. Серйозно? Ні журі, ні ведучі не отримували гонорару, а більшість артистів готували номери за свій кошт. Звичайно, є технічний райдер, але питання: куди поділись гроші?”, – пише Беспалов.

Офіційного коментаря від представників та організаторів Нацвідбору ще не було. Дивно також те, що голосування в “Дії” як і сам додаток просто “лягло” і через це голосування продовжили на ще один день.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини