Головну фаворитку “Євробачення-2023” Loreen звинуватили у плагіаті: хіт — точна копія пісні Міки Ньютон

Цьогоріч на "Євробаченні-2023" Швецію вдруге представляє співачка Loreen, яка вже отримала перемогу в конкурсі, але зірку звинуватили у плагіаті творчості української співачки.

Відома співачка Loreen вже одного разу змогла стати переможницею “Євробачення” від Швеції і цього року дівчина знову представлятиме країну на пісенному конкурсі. Світові букмекери пророкують їй перемогу й на цьому “Євробаченні”, але прихильники з України помітили, що пісня, з якою вона виступає – точнісінька копія пісні української співачки Міки Ньютон.

Відповідне підтвердження цьому можна побачити в Мережі ТікТок. Користувачі створили не одне відео, на якому можна переслухати спочатку фрагмент пісні Loreen, а потім фрагмент з пісні Міки. Схожість очевидна і складається таке враження, що артистка просто взяла пісню і наклала на неї власний текст. У коментарях почалося справжнє обговорення такої схожості двох пісень.

  • “Вона ж просто вкрала композицію в Міки”,
  • “Вони ідентичні!”,
  • “Нарешті, я вже місяць не можу зрозуміти, що мені нагадує ця пісня, а тут все так просто”,
  • “Походу буде скандал”.
Фаворитку Євробачення-2023 звинуватили в плагіаті пісні Міки Ньютон
Фаворитку Євробачення-2023 звинуватили в плагіаті пісні Міки Ньютон

Крім цього, прихильники закликають Міку подати на співачку до суду за плагіат, щоб отримати права на музичну композицію і поставити крапку в цій ситуації. Однак, не всі розділяють того, що за власність пісні потрібно судитися. На думку деяких, в музиці всього 7 нот і неможливо з такої маленької кількості кожного разу вигадувати щось нове і не схоже на інше.

В кожній пісні є щось схоже і, як кажуть користувачі Мережі, це просто збіг і нічого кримінального в цьому немає. Сама Міка поки цю ситуацію ніяк не прокоментувала, а Loreen продовжує виступати зі своєю композицією.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини