Померла Ніна Матвієнко: співачка полишила цей світ на 75-му році життя. Всі подробиці та обставини смерті

На 75-му році життя померла легендарна співачка з унікальним голосом, Ніна Матвієнко. Про це повідомила в Інстаграмі її єдина дочка Тоня. Всі подробиці — у матеріалі.

Сьогодні, 8 жовтня, стало відомо, що зупинилося серце легендарної артистки України Ніни Матвієнко. Сумною новиною поділилася її єдина дочка Антоніна. Дружина Арсена Мірзояна була лаконічна у подробицях, написавши тільки одне:

“Мама померла…”

Чому не стало Ніни Матвієнко?

Трагічна новина стала несподіванкою для шанувальників та колег артистки. Родичі поки тримають в таємниці обставини її смерті, залишаючи глибокий слід у серцях прихильників.

Ніна Матвієнко з дочкою Тонею зачарували виконанням народної пісні
Померла Ніна Матвієнко: все про життя та останні дні зірки

Під час повномасштабного вторгнення артистка, попри свій вік, не була у стороні від подій та їздила підтримувати захисників.

Померла Ніна Матвієнко: все про життя та останні дні зірки

Ніна Матвієнко завжди була не лише талановитою співачкою, а й яскравою особистістю. Її музичний талант і глибоке виконання пісень завойовували серця слухачів протягом багатьох років. Її голос проникав у саме серце, роблячи її однією з найвизначніших артисток української естради.

Княжна з інтернату

Свій творчий шлях зірка почала у 1970-х роках. Її називали “княжна з інтернату”, адже дитинство маленької Ніни важко назвати простим та легким. Народившись у багатодітній родині, вона з 4-х років доглядала молодших діток. Доводилося багато працювати. Ось, як описувала свої ранні роки співачка:

“Я в такій сім’ї народилась, що в дитинстві нічого людського не бачила. Тільки й свята, коли тато не був п’яним і вони з мамою співали…”

У молодості, попри те, що їй наполегливо радили піти займатися музикою, майбутня легенда вибрала інший шлях, ставши до праці на коростенському заводі “Хіммаш”. Втім, від долі не втечеш: у 1966-му році вона записалася до в студію Хору імені Григорія Верьовки, а за 2 роки вже стала його солісткою. Фішкою артистки став, звичайно її голос та вміння передати настрій фольклорних пісень. Віддала й шану своїй матері, яка також володіла непересічним голосом, записавши диск тих самих композицій, які чула у дитинстві.

Ніна Матвієнко у молодості

Невгамовна енергія та життєлюбство пані Матвієнко завжди дарували їй сили рухатися і творити. Зірка завжди володіла особливою аурою, що допомагала їй взаємодіяти з аудиторією, створюючи неповторний зв’язок між виконавцем і слухачем. Її концерти були справжніми святами музики, а образ зірки став невід’ємною частиною культури України.

Артистка увійшла у число тих небагатьох радянських знаменитостей, якім вдалося побувати за межами залізної завіси: гастролювала у Чехії, Польщі, Фінляндії, Кореї, Франції, країнах Латинської Америки, навіть побувала на сценах Канади та США.

Ніна Матвієнко з родиною

Окрім всього, у молодості зарекомендувала себе, як акторка, знявшись у телевиставах, таких, як “Маруся Чурай”, “Катерина Білокур”.

Важко повірити, що така енергійна та життєлюбна особистість залишила цей світ. До останнього моменту Ніна віддавала себе музиці, виконуючи свої улюблені пісні з неймовірною пристрастю та виразністю.

Ніна Матвієнко у молодості

Великий уклін та співчуття рідним та близьким Ніни Матвієнко. Її творчість назавжди залишиться символом музичної сцени України, а її душа — в пам’яті і серцях тих, кого вразила її величність.

Популярне

Подібні новини