Укрзалізниця запускає нові міжнародні потяги та оновлює старі маршрути: Дніпр-Хелм, Чоп-Вена та інші

В Укрзалізниці повідомили про запуск нового міжнародного маршруту. Крім того, керівництво "УЗ" планує оновлення старих маршрутів, які прямують з України за кордон

З початком повномасштабної війни залізнична інфраструктура в Україні почала розвиватись у пришвидшеному темпі. Останні півтора року особливою популярністю серед громадян країни користуються міжнародні маршрути Укрзалізниці. Редакція “Добрих новин” розповідає про останні зміни у рейсах – які сполучення додали, а які змінили?

Укрзалізниця оновила графік поїздів

У новому розкладі потягів Укрзалізниці можна помітити декілька суттєвих змін, що стосуються міжнародного сполучення. Так, з Нового 2024 року призначено 14 нових рейсів, серед яких три – закордонні. Зокрема, мова йде про сполучення Дніпро-Хелм. Маршрут отримав нумерацію №119/120, а перший потяг відійде із залізничного вокзалу міста Дніпро вже 10 грудня.

Міністерство інфраструктури України повідомило про оновлення маршрутів Укрзалізниці
Міністерство інфраструктури України повідомило про оновлення маршрутів Укрзалізниці

Варто зазначити, що новий маршрут був одним із найочікуваніших. Тепер мешканця східного регіону та Дніпропетровської області, зокрема, доведеться витрачати набагато менше часу, аби дістатись Польщі. Крім того, дорога за кордон новим потягом стане для дніпрян швидшою на 4 години, порівняно з торічним сполученням, яке пролягало через Перемишль. За повідомленнями Міністерства інфраструктури України, наразі вже запущено продаж квитків на оновлений маршрут.

У мережі повідомили про зміни у міжнародних маршрутах Укрзалізниці
У мережі повідомили про зміни у міжнародних маршрутах Укрзалізниці

Серед інших оновлень є й продовження розвитку хабового сполучення, що пролягає через прикордонний Чоп. Так, потяги Чоп-Відень та Чоп-Прага віднині стикуються з низкою внутрішніх маршрутів в Україні. В Укрзалізниці намагаються зробити міжнародне залізничне сполучення з іншими європейськими країнами набагато простішим, ніж раніше цього року.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини