Гомофобія як хвороба людства вже кілька поколінь

У сучасному світі можна часто зіткнутися як з самими представниками ЛГБТ, так і з категорично проти них налаштованими людьми. Хто ж з них реально хворий?

Бути нетрадиційної орієнтації – бути хворим?

Пісня "Take me to church"
Пісня “Take me to church”

Якийсь час гомосексуальність і бісексуальність вважалися хворобами, які все так грунтовно намір вилікувати. Тягу до людей протилежної статі вважали психічним відхиленням, адже в суспільстві прийнято, що те, що не є нормою, автоматично стає чимось неправильним і огидним. У зв’язку з подібними переконаннями за всі ці роки постраждало дуже багато людей нетрадиційної орієнтації, які піддалися образам, цькування, переслідуванням і безжалісного фізичного насильства. Причому подібне ставлення тривало навіть незважаючи на те, що створювалося масове активний рух проти цієї соціальної несправедливості і людський жорстокості. Наприклад, в кліпі до всіх відомої пісні «Take me to church» виконавця Hozier сюжет наочно демонструє протистояння ЛГБТ як двох закоханих чоловіків проти гомофобів, які озброєні коктейлями Молотова.

Гомофобія – ось що насправді ненормально

Рівно 30 років Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) офіційно визнала гомофобію психічним відхиленням. Це можна зрозуміти, просто вдумавшись в значення самого слова – «φόβος» з давньогрецької перекладається як «страх». Як відомо, будь-яка фобія вважається не нормою, так як це зрушення, що викликає у людини панічний страх перед чим-небудь. Таким чином, гомофобія знаходиться на рівні клаустрофобії (боязнь замкнутих просторів), Арахнофобії (боязнь павуків) або социофобии (боязнь суспільства). Вчені вже проводять активні дослідження на тему природи гомофобії і способів її лікування, так що незабаром можна чекати новин.

Любіть і приймайте один одного незалежно від раси, нації або орієнтації, адже тільки тоді ми зможемо існувати в здоровому і адекватному суспільстві.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини