Тімур Мірошніченко поділився власним досвідом усиновлення: “Здорових дітей в дитячих будинках не буває”

Тімур та Інна Мірошниченко зовсім нещодавно всиновили маленького хлопчика до своєї родини. Чоловік розповів, наскільки складним був цей процес.

Відомий український телеведучий Тімур Мірошниченко разом зі своєю дружиною Інною усиновили хлопчика з дитячого будинку. Це велика радість для подружжя, але сам процес не був таким радісним. Про це Тімур розповів в інтервʼю Маші Єфросиніній.

Маша поцікавилася, як вийшло так, що Тімур наважився на усиновлення дитини, адже це бажання не приходить просто так. Все почалося з того, що чоловік часто їздив з командою КВК на різні турніри і їм дарували на всю команду якийсь подарунок, який вони відвозили до дитячого будинку.

“Кожного разу, як ми поверталися з дитячого будинку, то всі мовчки сидять дивляться у вікно. Тоді, можливо не серйозно, але думав про те, що я усиновлю дитину. Було розуміння того, що ці діти не заслуговують на те, в яких умовах вони живуть. Можуть бути гарні умови в дитячому будинку, але вони не живуть, а існують”, – розповідає Мірошниченко.

Інна та Тімур Мірошниченко нещодавно втретє стали батьками
Інна та Тімур Мірошниченко нещодавно втретє стали батьками

Точкою відправлення стало відео, яке завірусилося в Мережі в березні 2022 року. На відео хлопчик самостійно переходив український кордон і дуже сильно плакав. Після цього подружжя почали спілкуватися один з одним і одночасно відчули, що саме зараз вони повинні займатися усиновленням дитини.

“До кінця 2022 року ми говорили з дітьми, запитували, чи хотіли б вони братика, чи сестричку. Підготовлювали потрохи. 2 січня ми вже подали заявку на усиновлення”, – каже Тімур.

В Мережі багато користувачів скептично поставилися до усиновлення дитини зірковою парою. Мовляв, це ж Тімур Мірошниченко, тому йому це дуже просто зробити, але насправді це не так. Потрібно зібрати велику купу документів та прийти особисто щоб задекларувати це бажання. Після цього триває проходження медкомісії, перевірка помешкання та всіх умов, а потім розпочинаються курси усиновлення, які тривають 10 тижнів.

“На курси потрібно чекати, поки набереться потрібна кількість охочих. Щойно ми почали розповідати про якийсь косяк публічно, журналісти починали їхати туди і розбиратися з цим. Для тих людей ми були проблемою. Вони на всіх етапах робили все можливе, щоб ми зневірились. Затягували всі процеси максимально”, – Тімур про процедуру усиновлення.

Тімур Мірошниченко розповів про труднощі усиновлення дитини
Тімур Мірошниченко розповів про труднощі усиновлення дитини

Під час усиновлення дитини є дуже багато нюансів. До прикладу, щоб стати в чергу на усиновлення повністю здорової дитини потрібно заплатити 50 тисяч євро. Хоч Тімуру з Інною цього не озвучували, але оскільки Інна висвітлювала цей процес у себе в Інстаграмі, то їй писали люди, яким це пропонували. Всюди є корупція і держава не є зацікавленою у тому, щоб діти відправилися до нових родин.

“Давай так, здорових дітей в дитячих будинках не буває, але більшість абсолютно нормальні з червоними щічками, які дивляться на тебе і чекають. Держава нічого не робить для того, щоб дати цим дітям шанс на сімʼю. Цю історію потрібно змінювати”, – продовжує Мірошниченко.

Названий син подружжя Мірошниченків був покинутий ще в пологовому будинку, але статус на усиновлення він отримав лише через півтора року. Тобто, держава давала шанс тим батькам, які відмовилися від нього, а вони так і не прийшли. Зараз хлопчик починає нове життя у люблячій родині Тімура та Інни, які роблять все можливе для того, щоб він почував себе як вдома.

Тімур та Інна Мірошниченко вперше показали свого названого сина Марселя
Тімур та Інна Мірошниченко вперше показали свого названого сина Марселя

Популярне

Подібні новини