Леся Українка зібрала мільйони гривень за декілька днів: як її “Лісова пісня” встановила рекорд в Україні

Леся Українка, якби дізналася, що її "Лісова пісня" встановила український рекорд, стала би найщасливішою письменницею України. Як таке можливо?

Кожен школяр знає, що “Лісова пісня” – це п’єса, написана Лесею Українкою в 1911 році. Вперше цю п’єсу поставили в 1918 році в Київському драматичному театрі та продовжують показувати до сих пір в кожному куточку України та за її межами.

Цього разу, режисери вирішили піти далі та створили мультфільм, присвячений “Лісовій пісні”. В прокат мультфільм вийшов 2 березня 2023 року і редакція сайту Добрі новини з’ясувала, скільки грошей змогла зібрати мультиплікаційна п’єса відомої української письменниці.

Лісова пісня встановила рекорд України
Лісова пісня встановила рекорд України

За перші вихідні прокату в кінотеатрах, картина зібрала майже 25 мільйонів гривень. Це офіційний рекорд касового збору вітчизняного продукту за результатами першого вікенду. 4 та 5 березня на “Мавку. Лісову пісню” було продано понад 189 тисяч квитків. Критики порівняли “Мавку” з “Щедриком”, який, на думку багатьох критиків, став найуспішнішим в кінопрокаті. Попри це, “Щедрик” за перший вікенд зібрав лише 84 тисячі глядачів та 10,6 мільйонів гривень. Це вдвічі менше, ніж картина за мотивом п’єси Лесі Українки.

Крім України, “Мавка” буде представлена в більше, ніж 20 країнах світу: США, Канада, Франція, Італія, Іспанія, Португалія, Польща, Румунія, Хорватія, Естонія, Латвія, Литва, Албанія, Македонія, Сербія та багато інших країн зможуть насолодитися українським мультфільмом.

Як Мавка Лесі Українки встановила всеукраїнський рекорд
Як Мавка Лесі Українки встановила всеукраїнський рекорд

Також відомо, що анімаційний мультфільм був створений за підримки Державного агенства України з кіно, Агенства Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку, а генеральним партнером проєкту є телеканал 1+1.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини