Іспанський літак здійснив вимушену посадку через відмову українця надіти захисну маску

Літак авіакомпанії Air Europa, який прямував з острова Гранд-Канар в Мадрид, був змушений здійснити аварійну посадку в Малазі, на півдні Іспанії, після того, як пасажир відмовився надіти захисну маску.

За даними Телемадрида, турист, чоловік українського походження знаходився в нетверезому стані, йому близько 60 років. За словами декількох пасажирів, при зльоті літака він вже знаходився в нетверезому стані, на борту продовжив зловживати алкоголем і агресивно реагував на зауваження пасажирів і екіпажу літака.

Пасажири повинні були прибути в Мадрид в 21:00 за місцевим часом в минулий четвер, але літак попрямував в Малагу після того, як пасажир, який був описаний іспанськими телевізійними каналами, як «українець, який перебував в стані алкогольного сп’яніння», відмовився від неодноразових прохань бортпровідників, надіти маску, і продовжував пити. За даними джерел Air Europa, чоловік кілька разів відмовлявся від маски.

аеропорт
Аеропорт в Малазі

Його не покора правилам призвела до того, що екіпаж літака активував відповідний протокол, щоб відправитися в найближчий аеропорт, де українець був заарештований громадянської гвардією Іспанії після приземлення, перш ніж літак продовжив свій шлях до місця призначення.

Джерела повідомили, що командир доставив копію звіту цивільної гвардії в Малазі, в якому він повідомляє, що пасажир з ознаками сп’яніння відмовився надіти маску і виконати інструкції екіпажу, після чого літак взяв курс на Мадрид.

Відеотрансляція телеканалу Antena 3 показала, що пасажири рейсу аплодували після того, як начальник бортпровідника вибачився за затримку і подякував їм за співпрацю.

Безпека авіаперельотів
Безпека авіаперельотів

В Асоціації диспетчерів Іспанії підтвердили інформацію і сказали, що екіпаж діяв відповідно до протоколу. Через пандемію коронавіруса в Іспанії введені правила, при яких відмова від носіння захисних масок і рукавичок прирівнюється до загрози безпеки польоту. І тому екіпаж має повне право запитувати дозвіл на екстрену посадку в найближчому аеропорту.

Маски для обличчя є обов’язковими як в приміщенні, так і на відкритому повітрі в Іспанії, а також у всіх видах транспорту, причому авіакомпанії одними з перших зробили їх обов’язковими в носінні.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини