Дайте це “сипуче золото” полуниці і готуйте 10-літрові відра для збору солодкого врожаю: це є на вашій кухні

Підгодівлями полуниці не можна нехтувати, інакше ви не зможете отримати влітку рясний урожай смачних ягід. Перше добриво необхідне вносити навесні.

Сьогодні ми розповімо про те, який засіб найкраще вплине на полуничні посадки.

Багато дачників вже давно навчилися використовувати на городі продукти, які зазвичай застосовуються при приготування їжі. Одним із них є крохмаль. У ньому містяться магній, калій, фосфор, залізо, цинк, селен, мідь, а також вітаміни С, Е та групи В. Ці речовини необхідні рослинам для правильного розвитку та зростання.

Завдяки їм крохмаль підвищує опірність культур до різних хвороб, зміцнює кореневу систему, покращує повітропроникність ґрунту, перешкоджає поширенню грибкових спор, регулює процес фотосинтезу, сприяє нарощування зеленої маси, робить ягоди солодшими і більшими. Для підживлення підійде і картопляний, і кукурудзяний крохмаль.

Чим підживити полуницю, щоб зібрати хороший врожай
Чим підживити полуницю, щоб зібрати хороший врожай

Щоб приготувати дієве добрива 250г сипучого продукту заливаємо 3 літрами води та доводимо до кипіння, після чого розбавляємо 10 літрами чистої води та поливаємо полуничні кущі під корінь на попередньо зволожений ґрунт із розрахунку 2 літри добрива на 1 рослину.

Полуницю підживлюють й іншими народними засобами. Так , для підживлення полуниці застосовують настій з коров’яка, який містить велику кількість поживних речовин, корисних для росту і розвитку рослин.

Регулярне підживлення водним відваром з кропиви сприяє підвищенню врожайності полуниці, оскільки кропива містить азот та інші корисні мінеральні елементи. Органічний підживлювач на основі бананової шкірки, який містить калій та інші мікроелементи, є ефективним народним засобом для підживлення полуниці, сприяючи її здоровому зростанню та плодоносінню.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини