Хто переміг у нацвідборі на Євробачення-2023: молодий гурт з Тернополя представлятиме Україну на конкурсі

Сьогодні в Україні проходив офіційний Національний відбір, у якому взяло участь чимало талановитих виконавців. Хто з артистів переміг та вирушить на Євробачення-2023 від України?

Минулого року Україна перемогла у Євробаченні. Тоді на пісенний конкурс вирушив гурт Kalush із піснею “Стефанія”. За правилами конкурсу, цьогоріч Євробачення мало проходити в Україні, проте через повномасштабну війну це неможливо. Саме тому конкурс пройде у Великобританії. Так, сьогодні стало відомо, хто вирушить до Ліверпуля від України.

Хто переміг у Нацвідборі 2023

Сьогодні, 17 листопада, в Україні офіційно відбувся Національний відбір на право представляти країну на відомому пісенному конкурсі. Нещодавно стало відомо, хто буде представляти Україну на Євробаченні-2023. У відборі переміг молодий гурт TVORCHI, який було засновано 2018 року в Тернополі. Так, артисти вже незабаром вирушать до британського міста, аби позмагатись за звання переможця Євробачення-2023.

Разом із переможцями цьогорічного національного відбору за можливість виступити від України на Євробаченні боролось чимало прогресивних і талановитих українських гуртів та виконавців. Почесне друге місце зайняли KRUTЬ, виборовши на один бал менше, ніж TVORCHI. Так, переможець Нацвідбору Євробачення-2023 підкорив глядачів, адже саме публіка віддала артистам максимальний бал – 10. А ось судді поставили гурту TVORCHI 9 балів.

Проте, гурт KRUTЬ особливо сподобався суддям, адже вони поставили їм максимальні 10 балів, а ось глядачі вирішили віддати артистам 8 балів. На третьому місці опинилась відома українська співачка Jerry Heil, яка набрала 17 балів.

Скріншот з офіційної трансляції Національного відбору на Євробачення 2023
Скріншот з офіційної трансляції Національного відбору на Євробачення 2023

Реакція гурту TVORCHI на перемогу у Нацвідборі-2023

Після оголошення результатів Національного відбору артисти чесно зізнались, що насправді навіть не підготували своєї “переможної” промови, тому говоритимуть щиро та відверто. Андрій Гуцуляк, один із співаків з гурту TVORCHI, подякував зі сцени кожному, хто причетний до їхньої перемоги. Крім того, чоловік висловив вдячність тим людям, які зараз борються за Незалежність України. Артист пообіцяв зробити все можливе, аби гідно представити Україну на Євробаченні.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини