Перша леді Олена Зеленська показала іменне запрошення на коронацію Чарльза ІІІ: малювали вручну аквареллю

Перша леді України Олена Зеленська була запрошена на коронацію Чарльза ІІІ. Дружина українського президента продемонструвала, яке запрошення їй надіслали з Букінгемського палацу

Дружина чинного українського президента Олена Зеленська нещодавно відвідала коронацію Чарльза ІІІ. Перша леді України на своїй сторінці в Твіттері вирішила опублікувати фотографію іменного запрошення, яке отримала від короля Великобританії Чарльза ІІІ та його дружини королеви Камілли. Олена Зеленська також висловила вдячність та поділилась емоціями від відвідування важливої події.

У своєму блозі перша леді розмістила кадри із запрошенням. Дизайн листівки виконав художник Ендрю Джеймісон з Великобританії. Втім, найцікавішим виявився той факт, що малюнок на запрошення було нанесено власноруч, а використали для цього акварель і гуаш. Ба більше, листівки із запрошенням друкували на спеціальному переробленому папері зі вставками із золотої фольги.

Олена Зеленська показала запрошення від Букінгемського палацу на коронацію Чарльза ІІІ
Олена Зеленська показала запрошення від Букінгемського палацу на коронацію Чарльза ІІІ

В описі до нещодавно опублікованого кадру перша леді України зазначила, що назавжди запам’ятає запрошення та подію, що відвідала. Олена Зеленська зазначила, що побувати на коронації Чарльза ІІІ та Камілли було для неї справжньою честю. Крім того, висловилась дружина чинного українського президента й про те, що була рада особисто побажати новоспеченим королю та королеві успішного й плідного правління.

Не оминула у своєму зверненні увагою Олена Зеленська й спогади про те, що на коронації Чарльза ІІІ та Камілли була присутня й згадка про Україну. Перша леді зазначила, що слова підтримки вона почула від гостей, які також прибули на церемонію.

Перша леді України Олена Зеленська побувала на коронації Чарльза ІІІ та Камілли
Перша леді України Олена Зеленська побувала на коронації Чарльза ІІІ та Камілли

Нагадаємо, що новий король Великобританії успадкував трон після смерті своєї матері Єлизавети ІІ у вересні 2022 року. Покійна королева відійшла у засвіти у віці 96 років. 6 травня її син, спадкоємець Чарльз ІІІ, був коронований у Вестмінстерському абатстві. До слова, зала, в якій відбувалась почесна церемонія, була оформлена у кольорах українського прапора.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини