У Зеленського тепер є “Оскар”: американський актор Шон Пенн передав президентові України свою нагороду

Шон Пенн активно підтримує Україну після 24 лютого. Цього разу він знову приїхав на територію нашої держави, проте з цікавим подарунком- зі своєю статуеткою з престижної премії "Оскар".

Голлівудський актор та сценарист Шон Пенн втретє приїхав в Україну, як зазначає пресслужба Офісу президента. Цього разу кінорежисер передав президентові України Володимирові Зеленському власну статуетку з престижної кінопремії “Оскар”.

Глава нашої країни подякував американському продюсерові за постійну підтримку та допомогу українському народові. Також президент Зеленський розповів йому нову інформацію про ситуацію у країні після 24 лютого.

Лідери думок обговорили те, як можна підтримувати Україну, щоб і надалі привертати увагу світ до подій, що нині відбуваються на території нашої держави, спонукати підтримувати та допомагати українцям.

Нагорода від Шона Пенна

Також метою приїзду Шона Пенна була продовження його роботи над фільмом про Україну.

Голлівудський митець привіз з собою власну відзнаку з кінопремії “Оскар”, щоб подарувати її главі нашої держави як те, що символізує віру в перемогу України. Статуетка буде знаходитися в Україні до завершення цієї війни.

Натомість Володимир Зеленський вручив голлівудському акторові орден “За заслуги” ІІІ ступеня. Це подяка за вагомі заслуги в тому, що він сприяв зміцненню співпраці між державами, підтримку суверенітету та територіальної цілісності нашої країни і за значний внесок у привернення уваги світу до України.

Президент та голлівудський актор теж відвідали Алею сміливості на площі Конституції у Києві, де зазначені імена великої кількості лідерів у світі, що підтримали Україну після 24 лютого. Звісно, там є іменна табличка і для Шона Пенна.

До речі, з нього і починається ця Алея сміливості, адже артист приїхав в Україну в перший день повномасштабного вторгнення — 24 лютого. Пенн прагнув зафільмувати те, що відбувалося тоді в нашій країні, щоб світ дізнався правду про дії сусідньої країни.

Голлівудський актор поділився, що його неймовірно зворушила ця присвята. За словами Пенна, для нього це велика честь, а Алея сміливості в столиці України буде одним із найбільш знакових для нього місць разом з тими, де народилися його діти.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини