Рейтинг перших леді України за віком: Олена Зеленська, Марина Порошенко, Ганна Турчинова, Катерина Ющенко

Перші леді України завжди викликали цікавість. Кого вважають найстаршою за віком та чого досягла наймолодша обраниця президента нашої держави — дізнайтеся далі у матеріалі.

Бути першою леді України — означає бути найбільш обговорюваною персоною. Дружини наших президентів завжди викликали цікавість у співгромадян, адже до отримання незалежності важко було й уявити, що жінка, обраниця голови держави буде допущена до важливих справ у країні.

Вперше такого статусу удостоїлася Антоніна Кравчук. Вона, власне і може очолити рейтинг за віком, адже народилася кохана Леоніда Макаровича у 1935-му. На рік молодша від свого обранця, до речі. Зараз перша серед перших леді — вдова. У 2022-му довелося проводити свого милого у засвіти.

Рейтинг перших леді України за віком: Антоніна Кравчук

У 1940-му народилася майбутня дружина Леоніда Кучми, другого президента України. З 2000-го року підтримувала паралімпійський рух. Отримала орден княгині Ольги та стала кавалером ордену Святої Анни.

Рейтинг перших леді України за віком: Людмила Кучма

Молодше на 9 років від своєї попередниці є її тезка, Людмила Янукович. Прославилася обраниця президента-втікача “крилатими” фразами, які одразу йшли у народ. Вислів про “наколоті апельсини”, батю, для якого вона старається мережа згадує і досі. Втім, подейкують, що доля все ж таки у неї не була дуже щасливою, мовляв, владний чоловік зробив з неї затворницю, промінявши на молоду коханку та і сама історія знайомства Віктора зі своєю майбутньою дружиною має фльор криміналу.

Повною протилежністю пані Янукович була Катерина Ющенко, 1961-го року народження. Вона мала успішну кар’єру у бізнесі, а також займалася благодійністю. Активно брала участь у житті країни.

Втім, всіх разом перевершила Марина Порошенко, яка народилася у 1962-му. Вона багато опікувалася культурою та мистецтвом, а під час повномасштабної війни стала займатися допомогою фронту. А ще з 2017-го по 2019 спробувала себе у ролі ведучої у рубриці “В ритмі спорту” на телеканалі “Україна”.

Рейтинг перших леді України за віком: Ганна Турчинова

А наймолодшими першими леді України стали Ганна Турчинова, 1970 та Олена Зеленська, 1978. Обраниця Олександра у своєму статусі пробула недовго, а у 2016-му пережила навіть напад. Дружина нинішнього президента стала дуже яскравою постаттю в історії та залужила навіть звання однієї з найбільш впливових жінок.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини