17% за нового президента, а 57% – за Верховну Раду: що думають українці про вибори 2024 року

Вибори – питання, яке цікавить майже кожного українця. За правилами в 2024 році повинні бути проведені чергові вибори в Україні, але не всі громадяни готові до цього.

Все активніше українці починають обговорювати питання виборів у 2024 році. Багато кого цікавить, чи справді вони проводитимуться на території нашої країни під час повномасштабного вторгнення. Існують ті, хто вважає це прямою необхідністю, але є люди, які категорично проти витрат коштів на передвиборчі кампанії. На думку цих людей гроші краще витратити на потреби українських захисників.

Компанія Active Group провела опитування і зʼясувала, що більша частина українців проти проведення виборів, але за останні кілька місяців зросла кількість тих, хто не проти проголосувати в онлайн режимі. Респондентам було поставлено кілька запитань і у відсотковому співвідношенні можна побачити, скільки українців насправді хотіли б провести вибори та у якій формі.

Вибори 2024: як українці реагують на їх проведення
Вибори 2024: як українці реагують на їх проведення

Чи доцільним є, на ваш погляд, вибори в Україні під час воєнного стану?

43,4% проголосувавших відповіли, що вони однозначно проти виборів під час воєнного стану і лише 11,4% однозначно “за” таку ідею, але якщо вибори проводитимуть в онлайн-режимі до остаточної перемоги, то 55,9% опитаних не проти проведення голосування саме у такій формі і 47,9% респондентів довірятимуть результатам такого голосування.

Які органи було б добре переобрати до найближчої осені?

Більшість респондентів проголосували за те, щоб переобрати саме Верховну раду (57,5%), місцеві ради (43,8%) та міських голів (42%). Лише 17,8% вважають, що потрібно переобрати президента України в 2024 році. Сам Володимир Зеленський раніше говорив про те, що якщо народ побачить необхідність у виборах, то вони обовʼязково будуть проведені, але особисто він вважає, що зараз це не на часі.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини