Рейтинг українських президентів за віком: від найстаршого Кравчука до наймолодшого Зеленського

Чи знаєте ви, скільки років було кожному з президентів УКраїни, коли ті керували нашою державою? Ми підготували рейтинг від найстаршого до наймолодного президента.

Леонід Кравчук

Кравчук переміг на виборах в 1991 році, набравши 61,6% голосів. На той момент чоловікові було 57 років. Леонід Кравчук був президентом до 1994 року. За показниками рейтингу довіри, чоловікові перестали довіряти майже всі громадяни, що проголосували за нього на виборах. Перший президент України помер 10 травня 2022 року.

Леонід Кучма

Леонід Кучма переміг на виборах у 1994 році, набравши 52,12%. Леоніду було 56 років, коли він став другим президентом України. Зараз чоловікові 84 роки. Його довіра від громадян також суттєво знизилась з роками президенства до 15% виборців.

Рейтинг довіри до президентів України
Рейтинг довіри до президентів України

Віктор Ющенко

Ющенка обрали президентом в 2004 році, він набрав 51,99% голосів. Його рівень довіри два роки тримався в рамках хорошого показника, але також стрімко впав до 9%. Віктору Ющенко 68 років.

Віктор Янукович

Віктор Янукович – найскандальніший президент України, що купив собі місце під сонцем. Чоловік переміг на вибрах в 2010, набравши 49% голосів від виборців. Рейтинг його довіри впав аж до 10% за зрозумілими причинами. В ході революції Янукович відмовився від посади і покинув територію України. Зараз йому 72 роки, про його життя нікому не відомо.

Петро Порошенко

Порошенко допомагає Збройним Силам України
Порошенко допомагає Збройним Силам України

Порошенко переміг у виборах в 2014 році, набравши 54,7% голосів від виборців в двох турах сумарно. Зараз чоловікові 57 років, він активно допомагає лавам ЗСУ.

Володимир Зеленський

Володимир – діючий президент України, що протистоїть російській агресії. Він переміг на виборах, набравши рекордні 73,22% голосів. Володимир є наймолодшим президентом – зараз йому лише 44 роки. Йому довіряє близько 52% громадян.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини