Масове отруєння в Йорданії: 1 дитина вмирає, а 800 дорослих госпіталізовані

5-річна дитина померла, і близько 826 осіб були госпіталізовані після вживання зіпсованої шаурми в ресторані недалеко від столиці Йорданії.

У зв’язку з цією подією, в понеділок чиновники охорони здоров’я нанесли візит в ресторан недалеко від Аммана. Вони виявили, що м’ясо не містилося в холодильних камерах під час перепадів температури в Йорданії. В останні дні в Аммані температура повітря була в районі 40 градусів тепла.

Представник міністерства охорони здоров’я Йорданії, сказав, що лабораторні тести показали, що в ресторані не дотримувалися елементарних правил гігієни, і тому бактерії з’явилися в м’ясі з ресторану.

Йорданія
Йорданія

«5-річний хлопчик помер в результаті масового отруєння», – йдеться в повідомленні міністерства охорони здоров’я. Маленький хлопчик, який помер, страждав від серцевої недостатності, сказав директор лікарні принца Хусейна, Мохаммад Абед.

Сотні осіб медичного персоналу були переведені з різних лікарень, щоб впоратися з кризою масового харчового отруєння і надати допомогу великій кількості постраждалих.

«Всі постраждалі сказали, що вони їли в одному і тому ж ресторані», – кажуть лікарі.

Затримання директора ресторану
Затримання директора ресторану

Блюдо з шаурмою в Йорданії зазвичай коштує близько $ 1,50, але знижка в половину ціни привернула набагато більше відвідувачів, ніж зазвичай, в ресторан в районі Бака.

У середу 4 людини перебували в реанімації, а 321 людина знаходилися в стабільному стані і проходили лікування в лікарні. На сьогоднішній день люди, що знаходяться у відділенні інтенсивної терапії, були виписані, інші пацієнти стабільні, у деяких було зневоднення і вони отримували рідину внутрішньовенно.

Про нові випадки харчового отруєння в тому ж ресторані не повідомлялося.

Ресторан, відповідальний за харчове отруєння, імовірно закрився 27 червня. Але потім відкрився знову.

Міністр охорони здоров’я заявив, що «будь-який злочинець буде притягнутий до відповідальності, незалежно від того, хто він». Власник ресторану, а також ще три людини були заарештовані в зв’язку зі спалахом.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини