Наукове дослідження довело взаємозв’язок між зайвою вагою і корупцією чиновників

У Франції було проведено наукове дослідження, в якому порівнювалися політики з Кабінетів Міністрів колишніх 15 пострадянських країн, і виведена закономірність між ожирінням чиновників і рівнем корупції в країні.

В ході дослідження було зібрано 299 фронтальних фотографій осіб кабінету міністрів 2017 року з п’ятнадцяти пострадянських країн (Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Естонія, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Латвія, Литва, Молдова, Росія, Таджикистан, Туркменістан, Україна і Узбекистан).

Для кожного фото використовувався індекс маси тіла міністрів, і потім ці дані оцінювалися з використанням алгоритму комп’ютерного зору.

В ході наукового експерименту було встановлено, що середньостатистичний оціночний індекс маси тіла чиновників з Кабмінів тісно пов’язаний із загальноприйнятими показниками корупції.

Ожиріння у політиків
Ожиріння у політиків

За сукупний показник хабарництва було взято кілька індексів, таких як Індекс сприйняття корупції Transparency International, всесвітній показник управління Світового банку «Контроль корупції», Індекс суспільної цілісності.

За результатами експерименту було зроблено припущення, що фізичні характеристики чиновників, такі як їх індекс маси тіла, можуть бути використаними в якості непрямих змінних для політичної корупції, коли останні недоступні, наприклад, на локальному рівні.

Автор експерименту неофіційно назвав політиків – апендикс (на його думку – орган, який несе непотрібну функцію).

Результат аналізу повноти політиків показав, що в 2017 р з пострадянської п’ятнадцятки найбільш корумпованими чиновниками при владі були політики з Туркменістану, Таджикистану і Узбекистану, так як у них був саме “важковагове ” уряд. У країнах Балтії і Грузії ситуація виявилася протилежною.

уряд Гройсмана
Уряд Гройсмана

Україна стала швидше винятком із правила, ніж його підтвердженням: наші чиновники увійшли в трійку лідерів за сукупною вагою, але за світовими показниками Україна на 6 місці з п’ятнадцяти по корупції. Нагадаємо, в 2017 році при владі в країні був уряд Гройсмана.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини