Як повернути білим речам попереднє життя: безкоштовне відбілювання в домашніх умовах. Запам’ятовуйте

Часто буває так, що на білих речах залишаються плями від поту, або вони починають жовтіти через неправильне прання. Сьогодні ви дізнаєтеся, як це виправити.

При покупці новеньних білосніжних речей мало хто звертає увагу на умови прання або прасування таких речей і вони жовтіють, втрачають свій попередній вигляд і починають вкриватися іншими плямами, яких там не має бути. Редакція сайту Добрі новини підготувала свіжий лайфхак, як дати білим речам нове життя з першого разу.

В кожної людини були такі речі, які вже аж ніяк не можна було повернути до нормального стану через плями від поту, одягу, або неправильне прання з речима інших кольорів. Серед таких речей опинялися речі з дорогих тканин, які було по-особливому шкода викидати на смітник.

Головною помилкою під час користування білосніжними речима є часте прання. Не потрібно прати білу футболку після кожного виходу в світ. Це сильно виснажує волокна тканини, вона може втратити свою форму і ще багато іншого. Білі речі краще прати руками і замочувати на декілька годин перед пранням, щоб все пройшло делікатно та обережно.

Як повернути білим речам життя з першого разу

Чим відбілити речі

  • Борна кислота. Якщо ваші речі набули сіруватого відтінку, борний розчин впорається з такою проблемою найкраще. Все, що вам потрібно – дві ложки кислоти розвести з двома літрами літньої води. Залиште одяг на пару годин, а потім можна прати звичайним способом.
  • Господарське мило. Так, це звичайний, але дуже дієвий спосіб. Натріть одяг в тих місцях, де залишилися плями і залиште на декілька годин у воді. Така техніка підійде для речей, які з часом пофарбувалися в жовтуватий колір.
  • Гірчиця. Ця помічниця приходить на допомогу, коли попередні два способи ніяк не допомагають. Додайте гірницю до прального порошку та проведіть звичайне прання.
  • Перекис водню. Розчиніть дві дожки перекису у теплій водичці з додаванням соди. Замочіть там ваші речі і за декілька годин проведіть прання у пральній машині.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини