Як Україна виступала на Євробаченні: всі учасники від Руслани і Лорак до Сердючки і KALUSH та їхні успіхи

Україна завжди вирізнялася на Євробаченні з-поміж інших учасників. Дізнайтеся, які виступи були найкращими, а які лишилися поза увагою глядачі.

Найвідоміший пісенний конкурс Євробачення вкотре відчиняє свої двері для наших артистів. Ба більше, цього року Україна спільно з Британією приймає змагання. Минулого року гурт Kalush Orchestra здобув перемогу, ставши беззаперечним лідером. Виступ, як завжди вразив всіх етнічною ідентичністю, а музика неповторним аранжуванням.

У 2021-му всіх вразив гурт Go-A, який по-новому представив давню веснянку, а трек “Шум” став справжнім хітом. Подейкують, зелена шуба солістки колективу надихнула багатьох артистів на створення образів на цьогорічному Євробаченні.

Високо оцінили і вихід на сцену ніжної Злати Огнєвіч, яка заслужено посіла 3-те місце. Цікаво, що одним з найкращих виступів вважають номер Тіни Кароль з композицією “Show me your love”, хоча сама співачка неоднозначно ставиться до тодішньої своєї участі.

Революціонери Євробачення

Серед усіх знаменитостей, які представляли Україну на конкурсі вирізняються Вірка Сердючка та Руслана. Пані Лижичко взагалі перевернула хід змагання, показавши, що цей конкурс — не лише про ніжні ліричні пісні. “Дикі танці” стали справжнім відкриттям та, звісно, принесли 1-ше місце.

А ось у перемогу Вєрки Сердючки ніхто не вірив до останнього. Андрій Данилко згадував, що емоції перед виступом були напружені, адже хейту було більше, ніж прихильності. Втім, її пісня настільки запала в душу європейцям, що артиста навіть зараз вважають переможцем 2007-го року, хоча він з командою забрав тільки “срібло”.

Друге місце дісталося і Ані Лорак, яка прославила Україну у 2008-му.

Аутсайдери Євробачення

Попри те, що Україна завжди була на високому рахунку серед суддів та глядачів конкурсу, траплялися випадки, коли ми не добирали достатню кількість балів.

У 2005-му році на сцену вийшов гурт “Ґринджоли”, пісня якого “Разом нас багато” була знаковою для українців, які стояли на майдані під час Помаранчевої революції, але викликала байдужість у європейських слухачів.

Не злетіла у топ Гайтана, гурт “О.Torvald” та навіть епатажний MЕLOVIN.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини